Kompletan vodič za uzgoj – Uzgoj kanabisa/konoplje u 10 koraka!

uzgoj marihuane u 10 koraka!

U ovom vodiču ćemo prikazati cjelokupan uzgoj kanabisa/konoplje u 10 koraka. Nadamo se da ćete razumjeti sve pojmove, a obavezno prije čitanja obratite pozornost na legalitet kanabisa države u kojoj se nalazite! U skoro svim državama EU je dopušten uzgoj samo određenih sorti kanabisa sa do 0.2% THC-a.

Ako planirate uzgoj uz korištenje ovog vodiča savjetujemo da prođete sve članke vezane za uzgoj kanabisa na portalu Vutropedija.

Kako bi biljka uspješno došla do faze cvjetanja potrebna joj je:

 1. Svjetlost
 2. Zemlja
 3. Zrak
 4. Temperatura
 5. Nutrijenti
 6. Voda

Kada mogu brati?

Ako posadite svoje sjemenke, već od danas branje možete očekivati za otprilike 4 mjeseca. Prilikom unutarnjeg uzgoja životni ciklus rasta marihuane traje kraće nego kod vanjskog uzgoja zbog veće mogućnosti kontrole nad nutrijentima, vodom i ostalim uvjetima koji su potrebni da bi biljka sazrela. Vrijeme rasta Auto – Flowering vrste kanabisa je kraće u odnosu na druge vrste Cannabis Indice odnosno Cannabis Sative, no to se odražava i na krajnji urod. Vrste marihuane i uvjeti koje joj pružite izravno utječu na raspon i duljinu rasta te na kompletan uzgoj biljke.

Učestale greške kod uzgoja

 1. Prva i najveća greška kod uzgajivača početnika jest ta da kod uzgoja eksperimentiraju te rade na „svoju ruku“ . Uvijek se prije uzgoja informirajte o svemu što će vam biti potrebno kod njega jer je već netko sigurno u svijetu imao taj problem te se rješenje za njega nalazi online. Bitno da je prije svake odluke „proguglate“ moguća rješenja.
 2. Sljedeća greška uzgoja marihuane kod početnika jest ta da ili nemaju volje naučiti ili misle da to nije bitno za uzgoj. Za pravilan uzgoj marihuane potrebno je proučiti svaku stavku uzgoja kao npr. cikluse svjetlosti ili tip zemlje odnosno potreban Ph za pravilan uzgoj. Iako postoji mogućnost da svoju biljku uzgojite do kraja bez posebnih znanja, puno je veća vjerojatnost da vam uzgoj neće biti uspješan ako u uzgoj ulazite samo sa svojim znanjem.

1. Odabir tipa uzgoja

Unutarnji uzgoj

Uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, pod umjetnom rasvjetom, u simuliranom okruženju („growbox“), može biti vrlo pogodno za početnike. Kod unutarnjeg uzgoja imate kontrolu nad svime što biljka treba i unosi u sebe. Od nutrijenata, vode, svjetlosti i zemlje postoji još niz stvari na koje imate direktan utjecaj. Mnogi koji razmišljaju o uzgoju misle da je unutarnji uzgoj preskup te da je potrebno inicijalno puno ulaganja kako bi se postigli pravi uvjeti. To nikako nije istina jer ako planirate planirate uzgojiti ne više od 2 biljke, oprema i ostale komponente koje su vam potrebne za unutarnji uzgoj ne moraju prelaziti cifre od 1000 kuna zajedno sa sjemenom. Iako imate kontrolu nad svime, s tim opet dolazi odgovornost jer za svaku svoju grešku možete platiti kvalitetom i krajnjim urodom. Ako ne date biljci ono što joj je potrebno u određenom trenutku vaša biljka će eventualno uvenuti.

Gdje smjestiti biljke prilikom „indoora“ ?

Biljke možete smjestiti bilo gdje, bitno je da imaju pristup svježem zraku te da nitko ne može imati pristup njima osim vas. Nije ni stran uzgoj marihuane u kući!

Pogodni prostori za indoor uzgoj mogu biti:

 • Neiskorištena soba
 • Uzgoj marihuane u ormaru
 • Šator za uzgoj
 • Kutija od PC-a

Pročitaj vodič isključivo za indoor uzgoj!

Vrlo je bitno kod odabira vaše lokacije za unutarnji uzgoj obratiti pažnju na temperaturu u okruženju biljaka. Marihuani najviše odgovaraju temperature od 25 – 30 °C dok su mlade, a kod zadnjih faza uzgoja najpogodnije su temperature od oko 25°C .

Growbox: Odlično rješenje za unutarnji uzgoj konoplje

Kako je temperatura jedan od bitnijih faktora za kvalitetan uzgoj savjetujemo da konstantno kontrolirate temperaturu svog „grow-boxa“ !  Za to vam je dovoljan obični termometar. Zapamtite da na temperaturu najviše utječu lampe za rasvjetu koje osim svjetla izbacuju i višak topline. Izlazna toplina rasvjete ovisi o jačini i tipu rasvjete za uzgoj koji ćete koristiti. Ako koristite više lampi poput HPS-a, trebali bi imati protočnu ventilaciju zraka (ventilatori i upuh/ispuh) kako bi se toplina ujednačila i ravnomjerno rasporedila.

Hidroponski uzgoj marihuane

Hidroponski uzgoj kanabisa se odvija u indoor uvjetima bez zemlje. Postoje različite metode hidroponskog uzgoja, ali sve funkcioniraju na isti princip – kruženjem vode i hranjivih tvari u sustavu. Time korijenje kanabisa ima veći pristup kisiku te lakše apsorbira nutrijente.

Više o hidroponskom uzgoju marihuane pročitajte ovdje:

Kompletan vodič za uzgoj: Hidroponski uzgoj

Vanjski uzgoj

Vanjski uzgoj je najjeftiniji tip uzgoja. Za uzgoj marihuane na otvorenom vam je potreban prostor, sunce, sjeme i volja. Ne morate se brinuti oko nabavke posebne rasvjete, Ph itd. No, outdoor uzgoj marihuane donosi nove probleme poput privatnosti (dobra izolirana lokacija), mogućeg oprašivanja, krađe biljaka, nametnika, životinja te drugih štetočina koje se nalaze u prirodi.

Priroda vam je najbolji saveznik kod vanjskog uzgoja, no ponekad je i najveći neprijatelj. Danas gotovo ništa vani ne možete uzgojiti ako o tome ne vodite brigu. U vrijeme suše, biljku je potrebno obilno zalijevati, ako ima previše kiše biljku morate zaštititi od natapanja vodom.

Dobro je pravilo kod uzgoja, ako je vama pretoplo i biljci je, ako vam je pak prehladno vjerovatno je i biljci prehladno tako da ako u svom području imate velike temperaturne razlike savjetujemo da biljku smjestite vani u mali staklenik. Pročitajte nešto više o outdoor uzgoju !

INDOOR VS. OUTDOOR : PROČITAJ VIŠE

2. Odabir rasvjete

Postoje dvije vrste izvora svjetlosti: prirodni i umjetni. Prirodni izvor svjetlosti je Sunce, koje je ujedno i najkvalitetniji izvor svjetlosti za uzgoj biljke jer pruža najširi spektar svjetlosti.

Umjetni izvori:

 1. CFL – štedne žarulje
 2. HPS – High Pressure Sodium
 3. MH – Metal halidne
 4. LED – Light Emitting Diode
 5. Fluorescentne tube – T-5, T-8

Sunce

Ako uzgajate svoje biljke pod suncem, pobrinite se da vaša lokacija ima barem 8+ sati direktne sunčeve svjetlosti dnevno za najbolje rezultate. Kanabis je time jedna od zahtjevnijih biljaka po pitanju količine svjetlosti koja joj je potrebna.

CFL

Početnici često koriste ovaj tip rasvjete kod unutarnjeg uzgoja zato što je najjeftiniji i najpristupačniji iako nisu savršeni izbor zbog manje snage odnosno Watta.

Fluorescentne tube

Fluorescentna rasvjeta za uzgoj se primarno koristi kod „ispomoći“ glavnom izvoru svjetlosti zbog njihove jačine. Fluo lampe su pogodne za razvijanje bočnih strana biljke jer su dovoljno slabe da mogu biti vrlo blizu biljci. Postoje u izvedbama sa različitim spektrom pogodnim za vegetaciju ili za cvjetanje.

LED

LED smatramo jednim od najskupljih, ali krajnje najisplativijih izvora svjetlosti. LED rasvjeta je savršena za uzgoj zbog svoje male potrošnje i male izlazne topline.

Na tržištu danas, a posebno online, postoje različite izvedbe LED rasvjete za uzgoj od različitih proizvođača. Savjetujemo da prije kupnje proučite iskustva i komentare ljudi.

Provjerite koje su trenutno najbolje LED lampe za uzgoj marihuane po našem mišljenju!

Metal halidna (MH) i High Pressure Sodium (HPS) rasvjeta

Ovakav tip rasvjete, poznat kao „HID“ rasvjeta , je standard u unutarnjem uzgoju marihuane u svijetu. HID rasvjeta postoji već duže vremena na tržištu te ju je vrlo lako kupiti i implementirati u grow – box. No, HID zahtjeva dodatne troškove poput prigušnice te ventilacije (zbog velike izlazne topline iako je izvedivo i bez). HID rasvjeta je vrlo pogodna za uzgoj jer ima pogodan spektar za uzgoj. No, zbog prosječne jačine HID rasvjete troši se velika količina električne energije.

Metal Halidne (MH) izvedbe HID rasvjete najpogodnije su za manji unutarnji uzgoj jer ne proizvode ni upola topline kao HPS lampe.

Pročitajte više o rasvjeti za uzgoj! 

3. Odabir zemlje

Zemlja je također jedan od faktora na koji posebno treba obratiti pažnju. Svaki tip zemlje koji koristite za uzgoj marihuane zahtjeva drukčiju brigu, vodu i nutrijente.

Najčešći tipovi za uzgoj:

 • Zemlja – Postoje različite vrste i proizvođači zemlje. Zemlju najkvalitetnije možete sami napraviti kompostiranjem. Danas na policama u trgovini gotovo za svaku biljku postoji posebna mješavina zemlje sa već uključenim nutrijentima za određenu fazu razvoja.
 • Mix bez zemlje – Najčešće mix perlita, kokosove kore te sličnih komponenata. Mix bez zemlje se koristi za hidroponski uzgoj.

Koju zemlju koristiti?

Najbolja opcija za najuspješniji uzgoj je korištenje domaće kompostirane zemlje (+kanadske gliste) , koja daje izvrsne rezultate po pitanju okusa same marihuane na kraju. Ovakav tip zemlje danas također možete kupiti od različitih OPG-ova, samo malo potražite na internetu.

Za one koji preferiraju zemlju iz trgovine, a posebno za početnike, pogodna je Plantella (Balkonia) koja je u svakom slučaju bolja od obične „crne“ zemlje za cvijeće. Composana (univerzalna) je tip zemlje koja je dostupna u svakoj većoj trgovini, a izrazito je zahvalna. Ako imate mogućnosti i sredstava za uzgoj uzmite zemlju od proizvođača „Canna“ jer je posebno napravljena za profesionalni uzgoj kako bi se izvukao maksimum. Kada koristite kupljenu zemlju obratite pažnju na trajnost nutrijenata koji se već nalaze u njoj kako bi na vrijeme počeli gnojiti svoje biljke. To je najčešće 20 – 30 dana od dana sadnje.

Korijenski sustav kanabisa: Korisne bakterije i gljivice

Koju veličinu tegle/posude za zemlju koristiti?

Ovo možda možemo smatrati kao nebitan faktor kod uzgoja, no ako pažljivije sagledate situaciju, shvatit ćete da je to jedan od najbitnijih faktora za uzgoj. Veličina tegle mora biti dovoljno velika odnosno mora imati dovoljno litara kako bi se korijen biljke mogao ravnomjerno širiti. Postoji pravilo kod uzgajivača: ako ne želite da vaša biljka izraste do maksimuma jer ste ograničeni prostorom, koristite tegle s manje litara. Ako se korijen ne može širiti biljka neće rasti. Veličine tegle ovise o vrsti i sorti kanabisa koju uzgajate. Ako uzgajate autoflowering vrstu, savjetujemo tegle od 20L+, dok za feminizirane vrste savjetujemo tegle od 30L+. Kako i kod svega u uzgoju kanabisa, postoje nove tehnologije i različite izvedbe posuda za uzgoj i tegli. Ako nemate sredstava biljci neće smetati obična plastična tegla za cvijeće, ako je dovoljno velika i ima rupice za drenažu.

Pogodne zemlje za uzgoj:

 • Terramagma
 • Composana
 • Florabella/Plantella
 • Canna – Terra

Indoor vs. outdoor : Gdje je kvalitetniji uzgoj?

Kod kupovanja zemlje naići ćete na „perlit“. Ako vaša zemlja ne sadrži perlit savjetujemo da ga kupite i pomiješate sa zemljom u omjeru 70 : 30 (zemlja – perlit). Perlit pomaže da voda ravnomjernije prolazi kroz zemlju, rahli ju te prozračuje što je vrlo korisno za korijenje. Uz perlit postoje različite varijacije poput kokosove kore koje služe istoj svrsi.

Uzgoj marihuane nikad jednostavniji! Posjeti Vutropedija.com!

4. Odabir nutrijenata za uzgoj

Nakon što vaša biljka malo poraste i nakon što istroši sve nutrijente koji su se nalazili u zemlji trebate početi s gnojenjem. Kod odabira nutrijenata savjetujemo da pratite dolje navedene mjere.

Kompletan vodič za uzgoj: Nutrijenti 101

Ako imate sredstava, kupite profesionalne nutrijente za uzgoj u ovlaštenim growshopovima, a u većini slučajeva dobro koristi Plantella (crvena i zelena) kao odlična i lako dostupna alternativa profesionalnim nutrijentima.

Kompletan vodič za uzgoj: Kako prepoznati nedostatak nutrijenata?

U nastavku slijedi životni ciklus rasta marihuane.

Početak rasta: 3. – 4. tjedan

U ovom stadiju rasta biljci nije potrebno dodatno prihranjivanje nutrijentima jer imaju dovoljno energije za prva 3-4 tjedna rasta. Nemojte gnojiti prije trećeg tjedna jer time možete toliko šokirati biljku da uvene.

Vegetacija:  4. – 6. tjedan

Početak vegetacije: 5mL mikro nutrijenata, 5mL nutrijenata za rast, 5mL nutrijenata za cvatnju

Sredina vegetacije: 6,25mL mikro nutrijenata, 6,25mL nutrijenata za rast, 5mL nutrijenata za cvatnju

Pred kraj vegetacije: 5mL mikro nutrijenata, 5mL nutrijenata za rast, 5mL nutrijenata za cvatnju

Cvatnja :  6. – 15.  tjedan

Početak cvatnje: 7,5mL mikro nutrijenata, 5mL nutrijenata za rast, 7,5mL nutrijenata za cvatnju

Sredina cvatnje: 8,75mL mikro nutrijenata, 3,75mL nutrijenata za rast, 8,75mL nutrijenata za cvatnju

Pred kraj cvatnje: 10mL mikro nutrijenata, 2,5mL nutrijenata za rast, 10mL nutrijenata za cvatnju

Kraj cvatnje: 12,5mL mikro nutrijenata, 2,5mL nutrijenata za rast, 15mL nutrijenata za cvatnju

 Je li voda iz slavine dobra za uzgoj?

Prije razmišljanja o pH trebate razmisliti o tvrdoći vode. Na tvrdoću vode utječe kamenac i različiti minerali. Ako ne znate tvrdoću vode slobodno se informirajte kod poduzeća koje vam ispostavlja vodu, dužni su vam dati te informacije. Tvrdoću vode možete smanjiti jedino de-ionizatorima, a nikako prokuhavanjem ili korištenjem destilatora.

Kompletan vodič za uzgoj: Zalijevanje kanabisa

Vrlo je bitno da ako koristite vodu iz slavine za navodnjavanje redovito kontrolirate pH zemlje jer voda iz slavine često zna biti prelužnata za uzgoj.

Indoor vs. Outdoor : Voda iz slavine za zalijevanje?

Provjeravanje pH

Vrlo je bitno održavati pogodan pH u zemlji i vodi kako bi se spriječili problemi s gnojenjem. Najlakši način da provjerite pH je korištenje digitalnog pH metra kojeg možete kupiti online po cijenama već od 10 eura. pH zemlje nakon dodavanja nutrijenata treba iznositi 6 – 7 pH. Ako vam je pH manji od 6, glavni elementi (natrij, fosfor, kalij i magnezij) se ne mogu u potpunosti otopiti. Ukoliko vam je pH iznad 7, mikro nutrijenti se blokiraju te ih biljka ne može primiti. Kiselost zemlje možete smanjiti dodavanjem dolomitnog vapna, a lužnatost dodavanjem „kiselije“ zemlje.

Kompletan vodič za uzgoj: Zalijevanje kanabisa

5. Nabava sjemenki

 

Iako je marihuana ilegalna te je uzgoj iste zabranjen, sjemenke se mogu kupiti u online trgovinama s relativnom lakoćom. Savjetujemo da sjemenke kupujete od poznatih proizvođača koji su duže vrijeme na tržištu i da ne uzgajate i kupujete u državama gdje je to ilegalno.

SJEME MARIHUANE: NA ŠTO OBRATITI PAŽNJU?

Treba li me biti strah naručiti sjemenke konoplje online?

Ne. Proizvođači te poduzeća koja prodaju sjeme marihuane su vrlo dobro informirani o zakonskim regulativama u svakoj državi u kojoj posluju. Unutar paketa u kojima šalju sjeme ne nalazi se ništa osim vašeg imena i adrese. Račun ne dobijete, uplaćujete im na račun ili šaljete novac poštom tako da ništa ne može vezati vas za kupnju sjemenki osim imena i adrese koju je mogao svatko napisati. Svaki proizvođač na svojoj stranici ima poseban odjeljak gdje su procesi narudžbe, plaćanja i slanja detaljno objašnjeni.

Gdje kupiti sjemenke?

Indoor : Gdje nabaviti sjemenke?

 

Činjenica: U SAD-u nikad nitko nije uhićen zbog naručivanja sjemenki marihuane online.

Prije same kupovine važno je odabrati vrstu kanabisa – feminizirano sjeme, autoflowering sjeme ili klasično sjeme.

U obzir dolazi više opcija tako da više pročitajte na:

Kako odabrati sjeme kanabisa?

 

Ukoliko ste se već odlučili za autoflowering sjeme onda vam savjetujemo da pročitate vodič za uzgoj autoflowering vrsti.

Za pravilan odabir vrste kod onih neiskusnih pročitajte vodič za odabir sorte kod početnika.

 

6. Klijanje sjemenki

Uzgoj marihuane - klijanje sjemenki

 

Postoji nekoliko različitih metoda za klijanje sjemenki. Najjednostavniji način je maramica + destilirana voda.

Metoda s vlažnom maramicom

 • Sjemenke
 • Posuda s poklopcem
 • Maramice/papirnati ručnik
 • Voda

1. Položite sjemenke na vlažnu maramicu i preklopite ju ili stavite novu vodom natopljenu maramicu. Pazite da udaljenost od sjemenki bude najmanje 1 centimetar.

2. Stavite vodom natopljene maramice u posudu te poklopite.

3. Svaki dan otvorite posudu na kratko kako bi se prozračila i ujedno provjeravajte je li koje sjeme proklijalo.

4. Nakon 3-5 dana vaše sjeme bi trebalo proklijati (izbaciti klicu do 1cm). Nekom sjemenu treba i do tjedan i više dana.

5. Uzmite olovku i napravite malu rupicu (0,5 – 1cm dubine) u zemlji. Položite sjemenku s izdankom prema dolje u rupu te ju zatrpajte s malo zemlje i zalijte. Sjeme bi trebalo niknuti nakon nekoliko dana.

7. Faza vegetacije

Nakon što na biljci naraste prvi set listova, smatramo da je u vegetacijskoj fazi. U ovoj fazi biljka se izdužuje i dobiva na lisnoj masi. To vidimo po svakodnevnoj promjeni visine te po količini novih izdanaka lišća i grana. Biljci u fazi vegetacije najviše odgovaraju temperature 23 – 30 °C , no sve dok se ne ode u temperaturne ekstreme, biljka je sposobna izdržati i prilagoditi se različitim temperaturama.

Ovo je i faza unutar uzgoja marihuane kada možete započeti treniranje biljke.

Unutar ove faze je optimalna količina svjetlosti barem 18 sati dnevno.

U fazi vegetacije možemo procijeniti koju sortu kanabisa uzgajamo. To možemo procijeniti na temelju prostora između čvorova biljke. Indijska konoplja je obično kratka i gusta, dok je Cannabis Sativa sorta visoka i tanka.

Posebno obratite pažnju na navodnjavanje biljke u fazi vegetacije. Svakako je bitno povećati količinu navodnjavanja kako se biljka razvija. Kada je biljka mlada, treba ju zalijevati vodom bliže stabljici, no kako biljka raste, tako i korijenje krene rasti prema van. Kada se to dogodi, počnite navodnjavati biljku dalje od stabljike kako bi se korijenje moglo rastegnuti i efikasnije upijati vodu.

uzgoj marihuane u 10 koraka!

 

8. Faza cvjetanja

U ovoj fazi na biljci počinju nicati „budovi“ odnosno biljka počinje cvjetati. Uzgoj marihuane prilazi svojem kraju kada nastupi cvjetanje biljke. Prije cvjetanja postoji mikro razdoblje koje se naziDAva „preflowering stage“ odnosno faza prije cvjetanja. Biljka tu pokazuje svoj spol te je upravo u to vrijeme potrebno posebno obraćati pažnju na to kako bi na vrijeme uklonili sve muške biljke.

Prije samoga branja, obratite pažnju da ne orezivate biljku dok nije barem 3 tjedna unutar faze cvjetanja. Ranije orezivanje može uznemiriti hormone biljke.

Svjetlost

Ako planirate unutarnji uzgoj vrlo je bitno promijeniti režim svjetlosti na 12/12 svjetlost-tama. Promjenom režima svjetlosti biljci dajete znak da je vrijeme za cvjetanje. Time imitirate Sunčev ciklus u prirodi. Kod vanjskog uzgoja biljka će sama početi cvjetati prirodno pod utjecajem godišnjeg doba i položaja sunca odnosno smanjenja dnevne količine sunčeve svjetlosti.

Nutrijenti

U ovoj fazi posebno obratite brigu na nutrijente jer je u fazi cvjetanja najosjetljivija na promjene u sastavu zemlje.

LED rasvjeta- Kompletan vodič za uzgoj

9. Branje

Kada brati? Kako znati kad je biljka spremna?

 1. Pričekajte dok vaša biljka prestane izbacivati pistile (bijele dlačice na vrhu „heada“).
 2. Pažljivo obratite pozornost na boju i oblik pistila po biljci. Ako je više od pola promijenilo boju te ako se „suše“ to je dobar znak da je vaša biljka uskoro spremna za branje.
 3. Nakon što je većina pistila promijenila boju odnosno potamnila biljka je spremna za branje te sadrži najviše THC-a.

 

Ako želite biti 100% sigurni da je vaša biljka spremna za branje savjetujemo da koristite povećalo ili mikroskop te pažljivo pogledate trihome na budovima. Ukoliko je većina trihoma zlatno – smeđe boje i ostatak su mliječno ispunjeni trihomi, spremni ste za branje. Jednostavno odsijecite biljku s glavnom stabljikom i stavite ju na sušenje.

Prije branja neki uzgajivači ispiru biljke od nutrijenata. Više o ispiranju pročitajte ovdje.

 

Uzgoj marihuane u 10. koraka! Saznaj sve o marihuani!

 

“10. Sušenje i “curing”

Biljku možete „trimati“ nakon ili prije sušenja. Za dobar proizvod na kraju je bitno biljci prije sušenja odstraniti veće listove i objesiti ju za grane. Nakon sušenja odstranite ostatak lišća. Sušenje i curing marihuane treba trajati što duže te nemojte žuriti s ovim procesom.

Uzgoj marihuane u 10. koraka - susenje marihuane

 

 • Odsijecite na više manjih grana
 • Odstranite veće listove
 • Povežite grane koncem kako bi ih mogli objesiti
 • Objesite ih na tamno mjesto s dobrom cirkulacijom zraka
 • Provjeravajte svaki dan jer postoji mogućnost presušivanja ili pojave plijesni
 • Nakon tjedan dana počnite provjeravati stanje i ukoliko:
  • manje grane pucaju
  • se velike grane savijaju
  • su „budovi“ na dodir malo tvrđi, suhi –>

   Vaša biljka je spremna za curing!

Za „curing“ odnosno laički rečeno sporo sušenje marihuane potrebni su:

 • marihuana
 • staklenka
 • tamno i hladno mjesto

Očišćene („strimane“)  headove položite u staklenku dok  nije ¾ puna. Prva dva tjedna „curinga“ svaki dan otvarajte posudu kako bi se prozračila te kako bi se smanjila vlažnost u posudi. Ako je marihuana u ovoj fazi vlažna na dodir, ostavite posudu otvorenu dok ne bude suha na dodir. Vlažnost pogoduje razvoju plijesni, a to nikako ne želite u ovoj fazi uzgoja! Ako nakon dva tjedna marihuana nije vlažna na dodir, tada je spremna za konzumaciju.

Savjetujemo da „curing“ odradite u najmanje 25 dana jer duboko vjerujemo kako je to jedan od najvažnijih aspekata koji doprinosi kvaliteti finalnog proizvoda.

Nakon što ste osušili svoju biljku, bitno je i čuvanje kanabisa kako bi se održila kvaliteta prinosa na duge staze!

Nadamo se da će vam ovaj vodič za uzgoj marihuane za početnike pomoći u ostvarenju Vašeg cilja – što većeg prinosa kanabisa! Dalje vam samo možemo poželiti sreću u uzgoju Vaše biljke!

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

3 komentara

 1. Pozdrav ,čitajuči sve ovo i iz nekog dosadašnjeg petog ,šestog pokušaja ,nikako da mi izraste zdrava ,ili pak izraste ,,Ali muška biljka Marihuane,I nikako da dođem do neke web adrese za nabavku fermentiranog sjemena da kupim određenu vrstu ali da bude 99 % ŽENKA ,pa vas molim za savjet gdje se može kupiti fermentirano sjeme več predodređene Ženske biljke Marihuane,A Svaki savjet če mi uvelike olakšati dosadašnje znanje i poznavanje u uzgoju ,samo imam problem jer uvijek imam Tkz. ” Divlje ” sjeme neke ” Domačice koja gotovo pa uvijek ispadne več kod prvog dijela rasta i ostalog ,Uzaludan trud i potrošeno uzaludno vrijeme jer izraste u MUŠKU biljku marihuane ,Pa bi htjeo da me netko posavjetuje gdje kupiti fermentirano sjeme ” Ženke ” koje je več gotovo )),) 99,9% da če niknuti ženska biljka marihuane;Hvala ,i očekujem da me netko uputi kako doči do pravog sjemena ženske biljke marihuane,Hvala

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Black Friday popusti za sve uzgajivače! - vutropedija.com
 2. Growbox: Odlično rješenje za unutarnji uzgoj konoplje - vutropedija.com
 3. Korijenski sustav kanabisa: Korisne bakterije i gljivice - vutropedija.com

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*