Članak 38. Ustav Republike Hrvatske

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.

Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.

Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.

Jamči se pravo na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti. Ograničenja prava na pristup informacijama moraju biti razmjerna naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju te nužna u slobodnom i demokratskom društvu, a propisuju se zakonom.

Jamči se pravo na ispravak svakomu komu je javnom viješću povrijeđeno Ustavom i zakonom utvrđeno pravo.


Opća pravila

Korištenjem bilo kojeg dijela Vutropedija.com portala automatski prihvaćate pravila korištenja. Od korisnika se očekuje redovito čitanje pravila korištenja te se podrazumijeva da se automatski pretraživanjem Vutropedija.com portala slažu sa uvjetima korištenja.

Vutropedija.com se ne smije koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Koristiti portal mogu samo osobe starije od 18 godina.  Kome se utvrdi da nije punoljetan bit će mu dodijeljen ban. 

Korisnici mogu koristiti sadržaje Vutropedija.com portala ukoliko ne krše pravila korištenja.

Sadržaj te svi popratni elementi objavljeni na portalu se objavljuju u najboljoj namjeri te Vutropedija.com ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem sadržaja. 

Korisnik je dužan informirati se i biti upoznat sa zakonom u državi gdje boravi te sukladno tome koristiti informacije koje mu portal Vutropedija.com pruža.

Autorska prava

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Vutropedija.com portal na adresu: info@vutropedija.com.

Sadržaj objavljen na Vutropedija.com portalu ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez prethodne konzultacije s portalom Vutropedija.com. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Vutropedija.com te je podložno tužbi.

Vutropedija.com  sadrži linkove na vanjske stranice koje nisu pod kontrolom portala Vutropedija.com te se ograđuje od odgovornosti na sadržaj koji se nalazi na njima.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Koristeći portal Vutropedija.com, Korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja na vlastitu odgovornost.

Vutropedija.com se obvezuje zaštititi podatke korisnika te ih neće dati na uvid trećoj strani .

Vutropedija.com poštuje Europski zakon o zaštiti osobnih podataka.