Recept: Čaj od marihuane

Čaj od marihuane u današnje vrijeme postaje vrlo popularan. Većina rekreativnih korisnika uzima čaj kao alternativu koncentratima i ediblesa (prehrambeni proizvod koji sadrži THC i/ili CBD). Može se pripremiti vrlo jednostavao, ukoliko se pridržavate mjera i recepta.

U Indiji danas postoji vrlo sličan napitak zvan Bhang koji je sastavan dio Hindu kulture te se poslužuje gostima prilikom svečanosti ili na kučnim zabavama. Bhang se radi od marihuane i mlijeka. Nakon konzumiranja korisnici osjećaju naglo opuštanje i smanjenje anksioznosti.

Kada piti čaj?

Efekti čaja nisu toliko intenzivni kao kod „edibles-a“. Jačina naravno ovisi i o kvaliteti te količini kanabisa. Čaj je prvenstveno koristan kod smanjenja boli i smirenja.

Poznato je kako je kraljica Viktorija pila čaj od marihuane kako bi smanjila bolove prilkom menstruacije.

Postoji više razloga zašto bi koristili upravo ovu metodu. Prednost je u tome što ne unosite kancerogene supstance u tijelo, kao kod pušenja joint-a. Danas nažalost većina ljudi ima probleme sa srcem i plućima, a čaj od marihuane predstavlja bezopasan način unošenja THC-a i CBD-a.

Kao i kod ediblesa, efekti kanabisa su popriličino slični samo manjeg intenziteta, a ovise o vrsti kanabisa.

Marihuana počne djelovati na tijelo za 50-ak minuta.

Po osobi savjetujemo korištenje 0,5-0,75 grama marihuane.

SPONZORIRANO

Postupak:

  1. Odvojite sjemenke i granćice. Smrvite grinderom ili tanko narežite cvjetove marihuane.

-Pazite da ne smrvite marihuanu u prah

Za čaj od marihuane treba smrtviti marihuanu.

  1. Pomiješajte marihuanu s maslacom. Prebacite marihuanu i maslac u posudu te dobro promiješajte kako bi maslac pokrio sva područja. Nemojte natopiti komadiće marihuane već ih temeljito pokrijte maslacom. Pomiješajte marihuanu s maslacom. Čaj od marihuane.
  2. Uzmite praznu filtar vrećicu i napunite ju smjesom maslaca i marihuane. Filtar vrećice za kavu možete kupiti u trgovini ili možete koristiti metalni filter za čaj. Čaj od marihuane. Uzmite praznu filtar vrećicu i napunite ju smjesom maslaca i marihuane.
  3. Zakuhajte vodu. Nakon što voda prokuha smanjite temperaturu tako da više „krčka“(90 stupnjeva). Čaj od marihuane
  4. Kuhajte vodu sa filtrom 60 minuta. Smanjite vatru ukoliko voda počne kuhati. Ukoliko mislite da ima premalo vode u ovoj fazi možete dodati još .
  5. Sklonite sa vatre. Prije bacanja preostale smjese iz filtra savjetujemo da ju procijedite kroz gazu u čaj.

Ukoliko želite možete dodati i drugi čaj(šumsko voće,kamilica) u ovoj fazi kako bi vaš čaj od marihuane poprimio sasvim novi okus!

  1. Stavite med ili šečer i uživajte!

Čaj od marihuane

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

 

SPONZORIRANO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.