Kompletan vodič za uzgoj – Vegetacijska faza

Jeste li se ikad zapitali koje su posebnosti vegetacijske faze kod uzgoja kanabisa?  U nastavku slijedi vodič koji će vam detaljno opisati kako izgleda vegetacijska faza.

Sve biljke imaju sličnosti u svojim fazama rasta no biljka kanabisa ima svoje posebnosti koje je odvajaju od ostatka biljnog svijeta. Postoji više koraka koje možete napraviti u vegetacijskoj fazi svoje biljke koje će vam pomoći kod kasnijih faza rasta, kao naprimjer hranjenje biljke primjereno vegetacijskoj fazi koje maksimizira rast lisne mase.

Tijekom inicijalne faze rasta, biljka stvara strukturni integritet koji ju drži stabilnom(stabiljka i korijenje). Tek poslije toga biljka počinje sa razvojem lišća i grana koji onda kasnije postaju pokretači daljnjeg rasta biljke kroz proces fotosinteze. Tijekom ove početne faze biljci će najviše biti potreban dušik. Nakon što vaša biljka razvije stabilni sustav korijenja i dok okruženje odgovara biljci samo je pitanje dobrog održavanja biljke kako bi osigurali dobre prinose. Biljka će se najbolje razviti i pripremiti za fazu cvjetanja ukoliko joj osigurate dobre nutrijente, dovoljno vode i dovoljno svjetlosti.

U ovom članku ćemo govoriti o vegetativnoj fazi(od prvih listova do faze cvjetanja) te kako održavati lisnu masu u fazi vegetacije. U ovoj fazi je najbitnije usredotočiti se na omogućavanje maksimalnog rasta biljci i održavati ju zdravom .

Vegetacijska faza – prvi listovi

vegetacijska faza biljke prethodi fazi cvjetanja

 

Lisna masa kanabisa također raste u fazama. U svakoj se fazi stvaraju setovi listova. U pravilu prva faza stvara set listova sa jednim listićem, druga faza stvara set listova sa 3 listića, treća faza stvara set sa 5  listića i to se penje do najviše 10 listića koje može sadržavati jedan list u zadnjim fazama razvoja lišća na biljci. Ovo možemo povezati sa Fibonaccijevim nizom koji se pojavljuje u prirodi pa tako ga možemo vidjeti u razvoju lišća marihuane.

Poslije otprilike tri do četiri tjedna rasta, biljka bi trebala proći kroz 5 ili 6 različitih faza rasta. Sa svakom fazom bi se trebala proizvesti normalna i ujednačena količina lišća. Također možete primjetiti da se u ovom periodu grane počinju razvijati i širiti prema van.

Nutrijenti u vegetacijskoj fazi

Vutropedija.com

 

Svojoj biljci u ranoj fazi rasta sve dok je u vegetacijskoj fazi trebate osigurati dovoljno dušika za optimalan razvoj. Korištenje zemlje koja već sadrži nutrijente(zemlja za cvijeće) osiguravate dobar početak rasta svojoj biljci.

 

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Klijanje sjemenki kanabisa: prvi korak kod sadnje - vutropedija.com
  2. Kompletan vodič za uzgoj: Nutrijenti 101 - vutropedija.com

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*