Uzgoj kanabisa: TOP 10 Vrsti

Savršene za početnike

Ne postoji veći užitak od konzumacije vlastito uzgojenog kanabisa. Danas postoje vrste koje su izrazito zahtjevne za uzgoj, no na sreću težina uzgoja nije povezana s kvalitetom. Postoji nekolicina sorti koje su jednostavne za uzgoj, a kvaliteta samog cvijeta je vrlo visoka.

U prilogu je TOP 10 vrsti za početnike.

Danas vrste variraju u kontekstu okusa, potencije i boje. Ako ste jedan od onih koji planira uzgajati, vrlo je bitno informirati se koje uvjete za uzgoj je potrebno osigurati za određenu vrstu. To uključuje vlažnost u okruženju, vrijeme cvjetanja i odabir vanjskog ili unutarnjeg uzgoja.

Važno je obratiti pažnju i na druge faktore, poput toga koliko je strain otporan na hladnoću, sušu, plijesan ili insekte.

Postoje vrste koje više odgovaraju početnicima. Autoflowering vrste brže rastu, od sjemena do cvijeta u osam tjedana. Vrijeme rasta u kombinaciji s genetikom ruderalisa savršen su oblik za one koji kreću u uzgoj po prvi put.

Ruderalis odnosno autoflowering vrste kanabisa započinju fazu cvjetanja neovisno o svjetlosnom ciklusu – dozrijevaju s vremenom. To je još jedna od stvari na koje se početnici nebi trebali brinuti ako se odluče za autoflowering vrste.

Ukoliko krećete s uzgojem ili samo želite jednostavno ući u svijet uzgoja, ispod su navedene vrste koje su relativno jednostavne za uzgoj, a imaju izuzetnu kvalitetu. Provjerite više o razlikama između indoor i outdoor uzgoja!

 

Northern Lights

Norther Lights je jedna od najlakših vrsta za uzgoj

 

Ovaj strain sa dominantnom Indica stranom je popularan izbor među početnicima – te je među jednima od najpopularnijih vrsti kanabisa. Northern Lights raste do 1.6m u indoor uzgoju i faza cvjetanja završava nakon osam tjedana. Genetski korijeni idu sve do sorti Afganistan i Thailand koje su na glasu kao jake vrste s dugotrajnim djelovanjem.

Nagrađivana je više puta, obožavaju ju početnici, veterani i stručnjaci za kanabis.

 

Royal Gorilla

Ova vrsta nije poznata po prinosima. No, ono što se izgubilo u prinosima, Royal Gorilla definitivno nadoknađuje kod same kvalitete cvijeta. Royal Gorilla se može uzgajati u indoor i outdoor okruženju te raste do 170cm u visinu. Sadržaj THC-a je do visokih 27%. To je jačina koja će definitivno utjecati i na one “otporne” pušače/konzumente.

Jednostavna je za uzgoj, prinosi nisu veliki, no kvaliteta i količina THC-a je i više nego odlična.

Ponudu provjerite na linku.

 

Easy Bud

Kako joj i samo ime kaže, ne ide jednostavnije od Easy Bud-a. Ovaj hibrid između indice i autoflowering ruderalisa može rasti na bilo kojem području. Od sjemenke do branja se dolazi nakon devet tjedana. U indooru, raste do 60cm, a cvjetovi sadrže do 12% THC-a .

Savršen je izbor za početnike zbog svoje veličine i potencije.

 

Skunk XL

Ovaj hibrid je podsjetnik na legendarni strain razvijen u 70-ima: Skunk. Kao i originalni skunk, XL verzija ostaje pri kolumbijskim i meksičkim korijenima – s 50% indice i 50% Sative. Zahtjeva minimalno održavanja, može se uzgajati u indooru i outdooru, vrijeme cvatnje je 7-8 tjedana.

Skunk XL je poznat po svom slatkom i voćnom okusu, sa sadržajem od 17% THC-a.

 

Royal Jack Automatic

Za one koji preferiraju jačinu samog straina, Royal Jack Automatic je pravi izbor. Kako mu i ime kaže, ovaj Sativa dominantni strain je autoflower. Može izdržati ekstremne hladnoće, što je odlično za outdoor uzgoj.

Raste do 80cm u visinu i treba do 10 tjedana da se završi uzgojni ciklus.

Ponudu provjerite na linku.

 

White Widow

White widow strain je odličan za početnike

 

Kao i Skunk XL, White Widow ima određenu povijest koja seže sve do 1990. Ovaj 50-50 strain prvo je stekao popularnost u Nizozemskoj i smatra se kao jedan od najvećih legendi nizozemskih strainova. Odličan je izbor za početnike jer može rasti u nepovoljnim uvjetima. Kad se uzgaja u indoor-u, prinosi idu gotovo do 500g/m2.

Ima čist, citrusni okus sa 19% THC-a .

Ponudu provjerite na linku.

Critical

Ukoliko tražite strain koji je jednostavan za uzgoj, a pruža odlične prinose, Critical je odličan izbor.  Smatramo ga jednim od “bržih” vrsti za uzgoj, sa samo sedam tjedana uzgojnog ciklusa. To ga čini idealnim strainom za uzgajivače koji su ograničeni vremenom. Može rasti i u outdoor uvjetima, no najbolji je za uzgoj u indooru gdje daje prinose do 600g/m2.

Ima slatku aromu i okus koji podsjeća na mentu.

 

Special Queen 1

Ovo je jedna od najekonomičnijih i najlakših vrsta kanabisa za uzgoj. Special Queen je još jedan hibrid koji zahtjeva vrlo malo održavanja te je time odličan za početnike. Sa samo 7-8 tjedana faze cvjetanja daje i do 550g po biljci.

Sadrži 18% THC-a, a efekti su dugotrajni i opuštajući.

 

Lemon Shining Silver Haze

Za one koji planiraju uzgoj u vlažnijem području, Lemon Shining je idealna vrsta. Ovaj Sativa dominantni hibrid čija faza cvjetanja traje do 9 tjedana, pruža odlične prinose. Ukoliko je uzgojen u optimalnim uvjetima, ovaj strain pruža prinose do 1kg po biljci.

Razina THC-a je do 21% te ima slatki, limunasti okus.

 

Somango XL

Ova vrsta je specijalno napravljena za one koji traže zaista odličan high koji traje. Somang XL je kombinacija Critical 47 i Somanga. Može rasti u hladnim i “težim” uvjetima. Ukoliko se uzgaja vani, raste do 2m te daje prinose od oko 600 grama po biljci.

Ovaj indica dominantni hibrid je najoptimalnije brati u rujnu.

 

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*