Životni ciklus rasta kanabisa: Vegetacijska faza i faza cvjetanja

Životni ciklus biljke marihuane

Dvije faze životnog ciklusa kanabisa: Vegetacija i cvjetanje

U životnom ciklusu rasta marihuane postoje dvije glavne faze rasta koje zovemo faza vegetacije i faza cvjetanja. Marihuana raste sa dugim danima, a počinje cvjetati s dugim noćima .

Životni ciklus kanabisa u divljini:

  • Sjeme klija u proljeće
  • Marihuana raste za vrijeme ljeta
  • Dani postaju sve kraći
  • Biljka počinje cvjetati i izbacivati pelud
  • Oprašivanje
  • Ženske biljke stvaraju sjeme
  • Biljka uvene za vrijeme zime
  • Ponavljanje ciklusa- sve počinje ispočetka za novu generaciju

Biljka marihuane je jednogodišnja biljka koja od sjemena do uvenuća ima različite faze rasta. Za uzgajivača je ovo posebno važno kako bi znao postupati s biljkom u različim situacijama.

Biljka će ostati u vegetacijskoj fazi(stabiljka i lišće) sve dok „misli“  da je proljeće ili rano ljeto. U prirodi se to događa kako se mijenjaju godišnja doba, dok u unutarnjem uzgoju to reguliraju uzgajivači modificiranjem vremena koje biljka provodi pod svijetlom.

Životni ciklus- Faze

Životni ciklus marihuane se sastoji od dvije faze rasta. Prvo je vegetacijska faza nakon koje slijedi faza cvjetanja(prije branja). Više o vegetacijskoj fazi pročitajte ovdje.

Vegetacija- stabiljka i lišće

Cvjetanje- stvaranje cvjetova/budova

Kanabis je podložniji napadima plijesni u outdoor uzgojnim uvjetima.

 

Muške i ženske biljke

Biljka kanabisa ima spol. Svaka biljka izraste u mušku ili žensku biljku.  Iako postoje dva spola koja se mogu prepoznati već nakon tri tjedna od sadnje, samo ženske biljke mogu cvjetati i proizvesti cvijetove(budove) koji se mogu konzumirati. Izdvajanje muških od ženskih biljaka sprječava oprašivanje biljaka odnosno stvaranja sjemena kod ženskih biljaka.

Najveća većina uzgajivača uzgajaju samo ženske biljke zbog cvijeta te odbacuju muške biljke odmah po otkriću spola jer  one proizvode samo pelud bez cvijeta i bez THC-a.

Kanabis pokazuje svoj spol na kraju vegetativne faze ili na početku faze cvijetanja. Važno je napomenuti da je nemoguće odrediti spol samo po gledanju sjemena. Možete biti skoro sigurni da će te imati žensku biljku samo ako kupite feminizirano sjeme.

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

 

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*