SLUŽBENO JE: Njemačka legalizira marihuanu!

Zastava njemačke, gdje se sve intenzivnije razgovara o mogućoj legalizaciji kanabisa.

Čelnici novih njemačkih vladajućih stranaka objavili su u srijedu da imaju službeni sporazum o legalizaciji marihuane i promicanju širih mjera kad preuzmu vlast. Vijest o privremenom sporazumu o kanabisu prvi put je objavljena prošlog tjedna, ali je koalicijska većina sad to i službeno objavila.

“Uvodimo kontroliranu trgovinu kanabisom isključivo odraslim osobama”, naveli su u novom sporazumu na 118 stranica.

“Ovo kontrolira kvalitetu marihuane, sprječava prijenos kontaminiranih tvari i jamči zaštitu maloljetnika.”

Trenutno je u Njemačkoj dekriminalizirano posjedovanje određenih količina, a postoji i program za one koji koriste medicinsku konoplju. Ovaj prijedlog nastoji uspostaviti potpuno regulirano i slobodno tržište marihuane za sve punoljetne osobe.

Zajednička vlada preispitat će društveni učinak legalizacije nakon četiri godine od početka provedbe ove nove politike prema kanabisu.

Osim legalizacije kanabisa, unaprijediti će se i drugi zakoni o drogama, kao što je uspostavljanje službi za provjeru droga u kojima ljudi mogu testirati droge na kontaminante i druge štetne tvari bez straha od kazni.

Vladajuća koalicija – koju čine Socijaldemokratska partija Njemačke (SPD), Slobodna demokratska stranka (FDP) i Zeleni – također je rekla da će zakon ograničiti oglašavanje marihuane kao što je to i kod alkohola te duhanskih proizvoda.

Dok su zastupnici naglasili da cilj legalizacije marihuane nije povećanje poreznih prihoda za zemlju, FDP je u svom predizbornom manifestu rekao da bi oporezivanje kanabisa poput cigareta moglo generirati oko milijardu eura godišnje za njemački proračun.

Ako Njemačka, Italija koja uskoro raspisuje referendum ili pak Luksemburg krenu naprijed i provedu reformu, bili bi prvi u Europi koji će to učiniti. Uz Kanadu i Urugvaj koji su nedavno legalizirali kanabis u rekreativne svrhe, to je veliki pomak u industriji kanabisa.

Ukratko, izgleda da se oči europskih vođa polagano otvaraju, a put prema legalizaciji na razini cijele EU je sve bliži.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*