U tjedan dana 500 000 potpisa: Talijani uskoro izlaze na referendum o potpunoj legalizaciji kanabisa

Talijani su jučer prikupili gotovo 500 000 potpisa za raspisivanje referenduma o potpunoj legalizaciji kanabisa. Referendum bi se navodno trebao provesti već iduće godine, a građani će odlučivati o legalizaciji uzgoja za osobne potrebe te ukidanju dosad zakonom propisanih kazni u kontekstu kanabisa, što uključuje i trgovinu kanabisom.

Skupljanje potpisa je trajalo samo sedam dana, a jedan od glavnih razloga je bila odluka vlasti da skupljanje potpisa može biti provedeno online, a ne samo fizički. Napravljena je i službena web stranica na kojoj se građani mogu potpisati: referendumcannabis.it

“Ovo je izvanredan rezultat, ali ne čudi nas”, rekli su iz organizatori, inače različite skupine i organizacije koje podržavaju legalizaciju. “Ova brzina podrške pokazuje želju za promjenama u sferi kanabisa,” dodaju u priopćenju.

Naravno, nadležne službe iz Kasacijskog suda će sad krenuti u provjeru potpisa, a ako se sve pokaže u redu – Talijani uskoro izlaze na referendum o legalizaciji kanabisa!

“Ovo je sjajan dan, ne samo za organizatore nego i za građane”, rekla je bivša talijanska ministrica i europska povjerenica Emma Bonino.

Antonella Soldo, jedna od organizatorica iz udruge “Bolje legalno” kaže da je gotovo polovica potpisnika mlađa od 25 godina.

1 komentar

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*