Zakonodavci kažu: Potpuna legalizacija kanabisa će spasiti New York od recesije

Potpuna legalizacija kanabisa u New Yorku

Savezna država New York trenutno ima rekordni deficit od 13 milijardi dolara, a tamošnji zakonodavci smatraju da bi potpuna legalizacija kanabisa trebala biti ključan dio rješenja za sprječavanje recesije.

Pandemija koronavirusa zaustavila je usvajanje reformi zakona o kanabisu početkom ove godine, no situacija se promijenila te se traže načini za što brže usvajanje novih reformi kako bi se potaknulo gospodarstvo.

Članica Senata Jessica Ramos, Jamaal Bailey i Brad Hoylman, u suradnji s drugim organizacijama, pozvali su ovog tjedna guvernera Andrewa Cuomoa i zastupnike da provedu zakone o potpunoj legalizaciji kanabisa.

U priopćenju za javnost zastupnici su naveli da bi porezni prihod od legalne industrije kanabisa mogao ublažiti manjak u proračunu savezne države New York koja trenutno ima rekordan deficit od čak 13 milijardi dolara.

Guverner Cuomo prošlog je tjedna najavio da je potrebno minimalno 61 milijardu dolara savezne pomoći kako bi se izbjegli oštri rezovi u školama, policiji, bolnicama i mnogim drugim državnim institucijama.

“Nije dovoljno reći da država nema novca. Moramo ga pronaći “, rekao je Ramos za New York Post. “Vjerujem da potpuna legalizacija kanabisa definitivno može pomoći državi.”

Cuomo se tijekom protekle godine snažno zalagao za legalizaciju marihuane, a razlike u mišljenjima o raspoređivanju poreznog prihoda od kanabisa činile su se pomirljive u ožujku, no tada je epidemija koronavirusa pogodila New York i zaustavila sve aktivnosti.

Budući da je 1.4 nastupio krajnji rok za usuglašavanje, zakonodavci su se usredotočili na donošenje izvedivog plana za proračun kako bi se država stabilizirala usred pandemije.

“Podržavam potpunu legalizaciju kanabisa”, dodao je. “Naporno sam radio za to i vjerujem da ćemo legalizirati kanabis, ali to mora biti učinjeno na sveobuhvatan način. – kaže Cuomo “

Porezni prihodi, otvaranje radnih mjesta i uklanjanje ogromnog opterećenja za kazneno-pravni sustav potrebni su više nego ikad. Dakle, što hitnija legalizacija uskladila bi se s naporima države da se oporavi u sljedećim godinama nakon COVID-19.

src: thefreshtoast.com

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*