Je li kanabis ‘krivac’ za višestruke orgazme kod žena?

Foto: Canva

Manje od 50 posto žena tvrdi da doživi orgazam tijekom seksualnog odnosa. Nova studija, možda donosi spas za onih 50 posto koje ne doživljavaju orgazam. Naime, ona sugerira da konzumiranje kanabisa prije spolnog odnosa može značajno poboljšati te izglede, piše Daily Mail.

Novo znanstveno istraživanje na stotinama muškaraca i žena pokazalo je da žene koje konzumiraju kanabis prije seksa ili masturbacije imaju bolju sposobnost doživljavanja orgazma. Studiju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta East Carolina i Državnog sveučilišta North Carolina, a u njoj se sugerira da je učinak takav vjerojatno zbog supstance koja opušta žene i povećava njihovu želju, što znači da bi taj rekreacijski lijek zapravo potencijalno mogao liječiti seksualne disfunkcije. Znanstvenici su nastojali razumjeti utjecaj kanabisa na seksualno funkcioniranje i zadovoljstvo.

Više od 70 posto sudionika studije, koja je objavljena u znanstvenom časopisu Journal of Cannabis Research, navelo je povećano seksualno zadovoljstvo nakon upotrebe kanabisa.  Vjeruje se da je opuštanje posljedica THC-a, najpoznatijeg kanabinoida ili aktivne komponente biljke kanabisa. Kemijska struktura THC-a slična je moždanoj kemikaliji anandamidu, koja djeluje kao neurotransmiter, šaljući kemijske poruke između živčanih stanica kroz živčani sustav.

Samo šest posto žena uvijek doživi orgazam

Zbog sličnosti u strukturi s anandamidom, ljudsko tijelo prepoznaje THC i stoga se može promijeniti normalna moždana komunikacija. ‘Općenito, uporaba kanabisa ima tendenciju pozitivnog utjecaja na percipirano seksualno funkcioniranje i zadovoljstvo pojedinaca bez obzira na spol ili dob, a kanabis može pomoći u smanjenju rodnih razlika u seksualnom užitku’, napisali su istraživači u studiji objavljenoj u Journal of Cannabis Research .

Istraživanje su nastojali razumjeti utjecaj kanabisa na seksualno funkcioniranje i zadovoljstvo. Iako je studija bila usredotočena na muškarce i žene, istraživači raspravljaju o tome kako potonji obično imaju manje dosljedne orgazme. ‘Dok više od 90 posto muškaraca navodi da obično doživi orgazam tijekom seksa, manje od 50 posto žena redovito doživljava orgazam tijekom seksa, a samo šest posto je izjavilo da uvijek doživi orgazam tijekom seksa’, stoji u studiji.

Studija je također ispitivala pojačava li kanabis dodir, okus i miris, osjetila koja mogu uspostaviti ili prekinuti seksualne odnose. Više od 70 posto sudionika izvijestilo je o pojačanom dodiru i okusu nakon konzumacije kanabisa, što bi moglo povećati sveukupno seksualno funkcioniranje i zadovoljstvo jer su to dva glavna dijela tijekom snošaja – a čak i više za žene.

Kanabis prije seksa = intenzivni orgazmi

Sudionici su također ispitivani o njihovom ponašanju pri masturbaciji. Postavljena su tri pitanja: masturbiraju li sudionici ili ne, koriste li sudionici kanabis prije masturbacije i ako da, kako kanabis utječe na njihovo zadovoljstvo dok masturbiraju.

Otprilike 88 posto izjavilo je da je samozadovoljavalo, a 76 posto izjavilo je da je prije tog čina koristilo kanabis, što je dovelo do konačnog odgovora od 62 posto da je imalo intenzivne vrhunce. Drugo otkriće je da su se intenzivni organizmi, kada su bili pod utjecajem, pojavili samo kada se kanabis namjerno koristio prije seksa.

‘Ovi rezultati mogu biti rezultat mentalnog načina razmišljanja da će korištenje kanabisa povećati zadovoljstvo zbog afrodizijačkih predodžbi kanabisa, a ne zbog stvarnog fiziološkog učinka’, napisali su istraživači u studiji. ‘Međutim, učinci kanabisa na opuštanje mogu pridonijeti povećanoj želji ili smanjenju inhibicija koje mogu pridonijeti povećanom seksualnom funkcioniranju i zadovoljstvu’, dodaju.

CBD melemi za ublažavanje bolova

THC u krvi : Detoksikacija

Što su to kanabinoidi i koje su razlike između njih?

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*