Recept: Maslac od kanabisa/Cannabutter

Maslac od kanabisa/marihuane zna biti vrlo potentan tako da i one korisnike s velikom tolerancijom može iznenaditi efektima pa savjetujemo vrlo pažljivo doziranje, no sve naravno ovisi o sorti koja se koristi.

Za ovaj recept se može koristiti  CBD konoplja ili ona s visokim postotkom THC-a ukoliko se nalazite u državama gdje je kanabis u potpunosti legaliziran.

THC se ne rastapa u vodi već mu je potrebna masnoća odnosno maslac. Vrlo je važno koristiti pravi maslac, a ne zamjene poput margarina ili ulja.

Kod maslaca postoje varijacije pa se umjesto običnog maslaca (za kolače) savjetuje korištenje maslaca od kokosa s kojime možete najbolje dekarboksilirati THC odnosno promijeniti mu stanje u psihoaktivnu formu. Promjena stanja se postiže termičkom obradom kanabisa pri visokim temperaturama .

Za potrebe ovog recepta savjetujemo kuhanje kanabisa pri temperaturama od 90-110 stupnjeva.

Recept za pripremu maslaca od kanabisa („Cannabutter“)

Sastojci:

  • 1 šalica maslaca za kolače
  • 3dcl vode
  • 7 grama smrvljenog kanabisa

Ako ne rapolažete s toliko marihuane/kanabisa slobodno korigirajte količine po svojoj mjeri tako da pratite gore navedene odnose sastojaka. Gore navedeni odnosi su za otprilike 3-5 osoba, ovisno o toleranciji.

Postupak kuhanja:

  1. Rasporedite marihuanu/kanabis na papir za pečenje te stavite u pećnicu na 100 stupnjeva 40-60 minuta dok ne poprimi smeđkastu boju i intenzivan miris.
  2. Dodajte maslac i vodu u lonac ili dublju tavu ovisno o količini kanabisa koju koriste. Otopite maslac u vodi pri niskoj temperaturi, dodavajte vode ako je potrebno.
  3. Kad se maslac otopi, dodajte kanabis.
  4. Održavajte nisku temperaturu i kuhajte 2-3 sata uz povremeno miješanje. Obratite pažnju da ne dođe do prokuhavanja smjese već da smjesa konstantno bude na rubu kuhanja(jako lagana vatra).
  5. Nakon što ste završili s procesom kuhanja procijedite smjesu kroz tkaninu ili cjedilo za čaj u posudu koju će te kasnije moći zatvoriti. Iscijedite što je moguće više tekućine iz preostale smjese jer se u njoj nalazi THC. Nakon što se iscijedili, ostatak možete kasnije iskoristiti za pripremu čaja od kanabisa, ali ne očekujte rezultate jer se gotovo sva psihoaktivna sredstva nalaze u procijeđenoj tekućini.
  6. Procijeđenu tekućinu poklopite i stavite u hladnjak kako bi se maslac odvojio od vode i stvrdnuo. 
  7. Stvrdnuti maslac odvojite od ostatka vode te ga stavite na salvetu i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Vodu možete baciti.Spremni ste za korištenje maslaca u receptima koji vam padnu na pamet! Preporučamo Cannabutter Browniese kao najjednostavniji recept za početnike.

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*