Recept: Maslac od marihuane/Cannabutter

Maslac od marihuane zna biti vrlo potentan tako da i one korisnike s velikom tolerancijom može iznenaditi efektima pa savjetujemo vrlo pažljivo doziranje. Za ovaj recept se može koristiti  CBD konoplja ili ona s visokim omjerom THC-a ukoliko se nalazite u državama gdje je legalan status takve vrste konoplje.

THC se ne rastapa u vodi već mu je potrebna masnoća odnosno maslac. Vrlo je važno koristiti pravi maslac, a ne zamjene poput margarina ili ulja.

Kod maslaca postoje varijacije pa se umjesto običnog maslaca (za kolače) savjetuje korištenje maslaca od kokosa s kojime možete najbolje dekarboksilirati THC odnosno promijeniti mu stanje u psihoaktivnu formu. Promjena stanja se postiže termičkom obradom kanabisa pri visokim temperaturama .

Za potrebe ovog recepta savjetujemo kuhanje kanabisa pri temperaturama od 90-110 stupnjeva.

Recept za pripremu maslaca od marihuane („Cannabutter“)

Sastojci:

  • 1 šalica maslaca za kolače
  • 3dcl vode
  • 7 grama smrvljene marihuane

Ako ne rapolažete s toliko marihuane slobodno korigirajte količine po svojoj mjeri tako da pratite gore navedene odnose sastojaka. Gore navedeni odnosi su za otprilike 3-5 osoba, ovisno o toleranciji.

SPONZORIRANO

Postupak kuhanja:

  1. Rasporedite marihuanu na papir za pečenje te stavite u pećnicu na 100 stupnjeva 40-60 minuta dok ne poprimi smeđkastu boju i intenzivan miris.
  2. Dodajte maslac i vodu u lonac ili dublju tavu ovisno o količini kanabisa koju koriste. Otopite maslac u vodi pri niskoj temperaturi, dodavajte vode ako je potrebno.
  3. Kad se maslac otopi, dodajte marihuanu.
  4. Održavajte nisku temperaturu i kuhajte 2-3 sata uz povremeno miješanje. Obratite pažnju da ne dođe do prokuhavanja smjese već da smjesa konstantno bude na rubu kuhanja(jako lagana vatra).
  5. Nakon što ste završili s procesom kuhanja procijedite smjesu kroz tkaninu ili cjedilo za čaj u posudu koju će te kasnije moći zatvoriti. Iscijedite što je moguće više tekućine iz preostale smjese jer se u njoj nalazi THC. Nakon što se iscijedili, ostatak možete kasnije iskoristiti za pripremu čaja od kanabisa, ali ne očekujte rezultate jer se gotovo sva psihoaktivna sredstva nalaze u procijeđenoj tekućini.
  6. Procijeđenu tekućinu poklopite i stavite u hladnjak kako bi se maslac odvojio od vode i stvrdnuo. 
  7. Stvrdnuti maslac odvojite od ostatka vode te ga stavite na salvetu i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Vodu možete baciti.Spremni ste za korištenje maslaca u receptima koji vam padnu na pamet! Preporučamo Cannabutter Browniese kao najjednostavniji recept za početnike.

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

SPONZORIRANO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.