Recept: Maslac od marihuane/Cannabutter

Recept za maslac od marihuane

Maslac od marihuane zna biti vrlo potentan tako da i one korisnike sa velikom tolerancijom može iznenaditi efektima pa savjetujemo vrlo pažljivo doziranje.

THC se na rastapa u vodi već mu je potrebna masnoća odnosno maslac. Vrlo je važno koristiti pravi maslac, a ne zamjene poput margarina ili ulja. Kod maslaca postoje varijacije pa se umjesto običnog maslaca(za kolače) savjetuje korištenje maslaca od kokosa s kojime možete najbolje dekarboksilirati THC odnosno promijeniti mu stanje u psihoaktivnu formu. Promjena stanja se postiže termičkom obradom kanabisa duže vremena pri niskim temperaturama .

Za potrebe ovog recepta savjetujemo kuhanje kanabisa pri temperaturama od 90-110 stupnjeva .

Recept za kuhanje maslaca od marihuane („Cannabutter“)

Sastojci:

 • 1 šalica maslaca za kolače
 • 3dcl vode
 • 7 grama smrvljene marihuane

Ukoliko ne rapolažete s toliko marihuane slobodno korigirajte količine po svojoj mjeri tako da pratite gore navedene odnose sastojaka . Gore navedeni odnosi su za otprilike 3-5 osoba, ovisno o toleranciji.

Postupak kuhanja:

Dodajte maslac i vodu u lonac ili dublju tavu ovisno o količini kanabisa koju koristite.

 1. Rasporedite marihuanu na papir za pečenje te stavite u pećnicu na 100 stupnjeva 40-60 minuta dok ne poprimi smeđkastu boju i intenzivan miris .
 2. Otopite maslac u vodi pri niskoj temperaturi, dodajte vode ukoliko je potrebno.
 3. Kad se maslac otopi, dodajte marihuanu.
 4. Održavajte nisku temperaturu i kuhajte 2-3 sata uz povremeno miješanje. Obratite pažnju da ne dođe do prokuhavanja smjese već da smjesa konstantno bude na rubu kuhanja(jako lagana vatra).
 5. Nakon što ste završili sa procesom kuhanja procijedite smjesu kroz tkaninu ili cjedilo za čaj u posudu koju će te kasnije moći zatvoriti. Iscijedite što je moguće više tekućine iz preostale smjese jer se u njoj nalazi THC. Nakon što se iscijedili, ostatak možete kasnije iskoristiti za pripremu čaja od kanabisa, ali ne očekujte rezultate jer se gotovo sva psihoaktivna sredstva nalaze u procijeđenoj tekućini.
 6. Procijeđenu tekućinu poklopite i stavite u hladnjak kako bi se maslac odvojio od vode i stvrdnuo.
 7. Stvrdnuti maslac odvojite od ostatka vode te ga stavite na salvetu i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Vodu možete baciti.
 8. Spremni ste za korištenje maslaca u receptima koji vam padnu na pamet! Preporučamo Cannabutter Browniese kao najjednostavniji recept za početnike .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*