Pas progutao popriličnu količinu metha i THC-a

Foto: Canva (Arhivska fotografija)

Na prvi pogled sasvim obična šetnja za Kanađanku i njezing psa pretvorila se u noćnu moru. Žena iz Edmontona ispričala je za medije kako je njezin pas prošlog vikenda trčao okolo u Edmonton Grads Parka u blizini avenije 109 i ulice 121, kada se odjednom počeo čudno ponašati. Imao je problema s disanjem i  ravnotežom, piše Global news.ca.

Vlasnica je sa psom požurila kod veterinara, a tamo je ustanovljeno da je njezin četveronožni ljubimac, ni manje ni više, progutao popriličnu količinu metha, THC-a i opioida. Dobra je vijest da se psu stanje stabilizirao nakon što je noć proveo u veterinarskoj klinici pod nadzorom. Dobio je infuziju i aktivni ugljen.

No, ovaj događaj nije usamljen slučaj, što je dovelo do itekakve brige kod veterinara dr. Nicka Barbaze, koji radi u edmontonškoj klinici za obiteljsku veterinarsku kliniku Glenora. Pogotovo je zabrinut jer je proljeće iza ugla, što znači da će sve više ljudi sa psima češće biti po parkovima, igralištima i zelenim površinama.

Slučajevi koji nisu rijetki

‘Ovo je strašno mučan slučaj, kada imate psa koji je pod utjecajem nekoliko droga u isto vrijeme. Dugo nisam čuo za ovako nešto, prije se događalo da psi budu pod utjecajem jedne droge. Ovo je velik razlog za brigu’, rekao je.

Dodao je kako bi vlasnici kućnih ljubimaca trebali biti svjesni opasnosti koja vreba. Naveo i neke simptome koji signaliziraju da su psi drogirani. ‘Počnu nekontrolirano urinirati, lako se prestraše, dezorijentirani su, mogu se početi tresti i drhtati, ubrzano im kuca srce, a neki upadnu u letargiju i uopće ne reagiraju na vanjske poticaje’; opisao je.

Policijska služba Edmontona rekla je da se ovakvi slučajevi  često događaju, ali obično je riječ o situacijama gdje kućni ljubimci progutaju drogu njihovih vlasnika. “Ovo se događa više nego što mislite”, rekao je Const. Ted Dyckiz Jedinice za istraživanje okrutnosti prema životinjama. “Uglavnom, psi koje dovedu u veterinarsku ordinaciju su na methu, ili THC i ono što najčešće vidimo jest da sami vlasnici imaju neku vrstu problema s ovisnošću”, tvrdi.

Studija – Nusproizvodi konoplje dobra alternativna hrana za janjad

 

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*