U Illinoisu padaju rekordi! Na prvi dan legalizacije kupci su potrošili gotovo 3.2 milijuna dolara!

legalizacija kanabisa u illionisu

Legalni kanabis je na prvi dan legalizacije trgovcima u Illinoisu uprihodovao gotovo 3.2 milijuna dolara. Monumentalni prvi dan prodaje rekreativne marihuane obilježili su dugi redovi za nabavku marihuane u koje je bilo uključeno preko 77 000 osoba.

To je iznosilo otprilike 41 USD za svaku transakciju. U pet prodavaonica kanabisa u vlasništvu tvrtke Cresco Labs sa sjedištem u River Northu kupci su trošili u prosjeku više od 100 dolara što im je uprihodovalo više od 400 000 $ u samo jednom danu.

Crescovove prodavaonice u Lake Viewu, Elmwood Parku, Buffalo Groveu, Champaignu i Rockfordu prodale su ukupno 9.258 proizvoda od kanabisa te su poslužili gotovo 3.145 kupaca, rekao je glasnogovornik Cresca Jason Erkes.

Što se tiče poreznih prihoda te novca koji se tog dana slijevao u državnu blagajnu, poznato je da se državni porezi na kanabis kreću u rasponu od 10% do 25%, ovisno o koncentraciji THC-a – najzastupljenijeg psihoaktivnog kanabinoida u marihuani.

Kanabis u legalnoj trgovini
unsplash.com

Ukoliko to uzmemo u obzir, prodaja od 3,2 milijuna dolara donijela je više od 317 000 USD u državnu blagajnu, i to ne uključujući još dodatan porez na promet.

“Ovo je jedan od onih trenutaka u kojem prepoznajemo jučerašnji značaj je kraj prohibicije i novi početak za koji se nadamo da ćemo razviti novu jaku industriju ovdje u Illinoisu, a zatim poučiti druge države kako to učiniti, – rekao je Hutchinson.

Andy Seeger – analitičar iz Brightfield Group-a, istraživačke tvrtke za kanabis, primijetio je da je „3 milijuna dolara prvog dana izrazito puno, no da je to vjerojatno i uzrokovano visokim cijenama.”

Država ne bi trebala očekivati ​​da će se ovakav trend prodaje kanabisa odvijati i u budućnosti, no rekao je da bi trebali postojati stalni, dugoročni prihodi od prodaje rekreativnog kanabisa.

“Potražnja će se nastaviti povećavati sljedećih dvije godine dok ljudi u potpunosti otkriju tržište, postanu otvoreniji i ukloni se stigma”, rekao je Seeger.

Napomenuo je da će nedostatak kanabisa i dalje biti problem dok se ne krene u masovniji industrijski uzgoj rekreativnog kanabisa. “Do branja prosječno treba oko 13 do 16 tjedana” rekao je.

Cresco Labs također upravlja s tri centra za uzgoj u Illinoisu, tvrde da već poduzimaju mjere kako bi se ispunila povećana potražnja.

“U svakom postrojenju za uzgoj imamo berbu, tako da stalno donosimo novi kanabis na tržište”, rekao je Erkes. “Svi uzgajivači u državi rade na proširenju pogona, što bi do proljeća trebalo donijeti značajno više kanabisa na tržište.”

izvor: chicago.suntimes.com

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*