Moderna Joga pod utjecajem kanabisa

joga pod utjecajem kanabisa

Joga je jedna od stoljetnih praksi koja je u posljednjih nekoliko godina postala jako popularna na zapadu, a prakticiranje joge pod utjecajem kanabisa je relativno nov pojam. Jogi (oni koji vježbaju jogu) izvode poze kako bi se sinkronizirali sa svojim unutarnjim jastvom i uživali u bezbroj drugih pozitivnih učinaka.

Iako postoje različiti argumenti, svi se možemo složiti sa zdravstvenom dobrobiti joge. Da pojasnimo, poput fizičkog vježbanja, joga povećava fleksibilnost, mišićni tonus, cirkulaciju krvi i uravnotežen metabolizam, kao i zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Uz to, majstori i učitelji joge koriste različite pristupe u svojim predavanjima, što objašnjava različite vrste joge. Ukratko, joga vas povezuje sa samim sobom, omogućavajući vam da se smirite i zauzmete dublju perspektivu svog postojanja.

Zapravo, joga koja se prakticira pod utjecajem kanabisa, ili takozvana ganja joga, jedna je od varijanti koja dobiva globalnu privlačnost. Kako sve više država reklasificira kanabis i proizvode od kanabisa, oni koji se bave jogom počinju preispitivati ​​terapijski potencijal marihuane u svojoj praksi.

Prakticiranje joge pod utjecajem kanabisa

znak mira od kanabisa

Kombiniranje kanabisa s jogom nije nova praksa. Nadalje, istraživači su već dokazali postojanje obiju drevnih praksi. Upotreba kanabisa za opuštanje i promicanje mentalnog zdravlja ili za pripremu fokusirane meditacije uobičajena je pojava u mnogim joga tradicijama.

Suprotno tome, vodi se rasprava između onih koji podržavaju jogu u kojoj se konzumira kanabis ukazuju na smirujuće učinke THC-a i na ljekovite blagodati CBD-a i onih koji inzistiraju na tome da su učinci kanabisa psihoaktivni, stoga nisu usporedivi s opuštanjem koje postižemo u trijeznom stanju.

Ipak, upotreba kanabisa za podizanje svijesti tijekom ceremonija i molitava je vjekovna praksa. Jogi koji puše kanabis i dalje svjedoče o pozitivnim učincima i puno većoj prilagodbi i samosvijesti.

Također, sve je više dokaza o medicinskim blagodatima kanabisa, a svi se možemo složiti kako joga usporava inače užurbani način života. Ali gdje se joga i kanabis susreću i mogu li se kombinirati kako bi poboljšali mentalno zdravlje?

Kako kombinacija joge i kanabisa pomaže vašem mentalnom zdravlju?

Psihoterapija

psihoterapija

Prema Američkoj psihološkoj udruzi, joga je snažno sredstvo psihoterapije. Osim svoje fizičke koristi kao vježbe, joga povećava socijalnu dobrobit i potiče osjećaj pripadnosti nečem većem.

Na isti način, također ublažava simptome depresije, hiperaktivnosti, manjka pažnje i poremećaja spavanja. Kao rezultat toga, Huffington Post iz 2013. također primjećuje da kombiniranje joge s lijekovima može ublažiti simptome shizofrenije.

Uz to, Britansko psihološko društvo također prepoznaje potencijal praksi poput joge, meditacije, molitve i dubokog disanja kod smanjenja stresa i neravnoteže živčanog sustava koje proizlaze iz stresa.

Podizanje raspoloženja

Podizanje raspoloženja jedna je od dobro poznatih prednosti kanabisa. Prema istraživanjima, kanabinoidi iz kanabisa uzajamno djeluju s ljudskim endokanabinoidnim sustavom (ECS) i tako djeluju na naše raspoloženje.

CBD također pomaže u neurokemijskoj ravnoteži. Uz spomenuto, prilikom konzumacije CBD-a, on se veže na CB1 receptore u vašem ECS-u i odmah povećava proizvodnju anandamida.

U kombinaciji s jogom, to su dva alata za postizanje opuštenog stanja bez stresa. Joga je također vrsta vježbanja, tako da ćete istegnuti mišiće i osloboditi se napetosti u tijelu te dobiti bolji san uz CBD.

Stres, anksioznost i depresija

liječenje anksioznosti

Joga i kanabis mogu umanjiti simptome stresa i depresije. Odnosno, većina psihoterapeuta preporučuje kanabis i jogu kao moguće rješenje za liječenje kronične depresije i stresa.

U svakom slučaju, joga će vas održati zdravim, smanjujući razinu kortizola u vašem sustavu. S druge strane, kanabis proizvodi serotonin i različite spojeve za podizanje raspoloženja.

Primjerice, uzimanje CBD-a može vam smiriti živce i smanjiti bolove i dati vam priliku da se usredotočite na jogu. Međutim, trebate upotrijebiti visokokvalitetni kanabis s pravom ravnotežom ljekovitih spojeva. Ako tražite vrhunsku kvalitetu CBD-a, kliknite ovdje.

Prevencija tumora u mozgu

Prevencija tumora dolazi od protuupalnih svojstava CBD-a i kanabisa općenito. Nedavna istraživanja pokazala su da kanabis pomaže kod kronične boli, raka i onima koji su podvrgnuti kemoterapiji.

Kanabis djeluje protuupalno, a pomaže u borbi protiv tumorskih stanica i oteklina. Poboljšavanje vašeg mentalnog zdravlja također uključuje izoštravanje uma, tako da će vam biti lakše rješavati svakodnevne izazove. To znači da dobro pazite na svoje zdravlje putem prehrane, vježbanja i donošenja najboljih životnih odluka.

Štoviše, kanabis pomaže u uravnoteživanju vašeg živčanog sustava i sprečavanju tumora, dok joga povećava cirkulaciju krvi i opskrbu hranjivim tvarima. Posljednje, ali ne manje bitno, joga također pomaže duhovnoj strani.

Pojačani fokus i samosvijest

fokus

Osim tjelesne kondicije, samosvjesnost i pojačana pažnja osnovni su ciljevi većine satova joge. Satovi joge uz kanabis mogu vam pomoći da postignete veći fokus i koncentrirate se na kretanje, držanje i svijest o okolišu.

Također, joga jača samopouzdanje, razvija um i vaše percepcije. Omogućuje vam da se svjesno odnosite s drugim ljudima i napravite korak unatrag da analizirate bilo koju situaciju.

Štoviše, daje vam volju da se suočite s bilo kakvim izazovima i usredotočite se na ono što je u vašem životu bitno. Preporučuje se visokokvalitetni kanabis za vaše satove joge.

Zaključak

U Ajurvedskoj medicini, kanabis je “nektar” ako ga koristite kao lijek, a “otrov” kada ga zloupotrebljavate. Sve se svodi na to zašto ga upotrebljavate i što želite postići. Činjenica je da uz jogu s kanabisom možete potencijalno poboljšati zdravlje. Najvažnije je da odaberete visokokvalitetne proizvode od kanabisa i vrlo učinkovite satove joge.

 

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*