Povijesni trenutak: New York u potpunosti legalizirao kanabis!

Potpuna legalizacija marihuane u New Yorku

Guverner New York-a Andrew Cuomo potpisao je danas zakon o potpunoj legalizaciji marihuane za rekreativnu i medicinsku uporabu.

Nakon nedavne dekriminalizacije kanabisa na federalnoj razini te poslije gotovo 90 godina potpune prohibicije, New York ponovno slobodno “diše”.

„Ovo je povijesni dan u New Yorku – dan koji ispravlja nepravde iz prošlosti stavljajući točku na kraj oštrim zatvorskim kaznama, obuhvaća industriju koja će ekonomski rasti te daje prioritet marginaliziranim zajednicama, tako da će oni pripadnici društva koji su pretrpjeli najviše biti prvi koji će imati korist od nove situacije”, rekao je guverner.

Guverner Cuomo potpisao je zakon o potpunoj legalizaciji kanabisa u New Yorku
Andrew Cuomo – guverner savezne države New York

Gradonačelnik Bill de Blasio kaže: “Državno zakonodavstvo je sinoć upisano u povijest legalizirajući marihuanu na pravi način”

Stupanjem zakona na snagu, od danas, svi stariji od 21 godine mogu legalno kupiti kanabis od ovlaštenih trgovaca (dispensary-a), posjedovati do 85 grama kanabisa i uzgajati do šest biljaka u svom domu. To znači da mogu odmah početi s uzgojem marihuane, ali maloprodaja ne očekuje otprilike godinu dana jer još nisu niti otvoreni.

Procjene kažu da će industrija kanabisa u budućnosti na godišnjoj bazi donesti državi New York 350 milijuna dolara kroz poreze i trošarine na distribuciju i uzgoj kanabisa.

„U ovom zakonu radili smo na zaštiti afroamerikanaca. Potrošit ćemo državne prihode od  industrije kanabisa kako bismo pomogli našim zajednicama koje su oštećene dugogodišnjim ratom protiv droga ”, tvrdi vođa većine u skuštini Crystal Davis Peoples-Stokes. Gotovo 40% poreznih prihoda bi trebalo ići prema manjinama, odnosno afroameričkim i latinoameričkim obiteljima.

Meksiko na korak do potpune legalizacije kanabisa!

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*