Meksiko na korak do potpune legalizacije kanabisa!

Meksiko na korak do potpune legalizacije kanabisa

Donji dom u Meksiku je izglasao prijedlog zakona kojim bi se legalizirala rekreativna uporaba kanabisa. Zakon je u donjem domu izglasan s 316 glasova za i 129 protiv i “otišao” je na konačno glasanje u Senat s izravnom podrškom predsjednika Andrésa Manuela Lópeza Obradora.

Očekivanja su vrlo optimistična jer zakon ima podršku vlade, a isti je zakon u izmjenjenom formatu već izglasan u Senatu prošle godine.

Predsjednik Obrador kaže da bi zakon mogao pomoći u borbi protiv mafije i narko-kartela te da će pomoći u postizanju mira u zemlji.

Polja kanabisu u Meksiku prije legalizacije

Nakon što se u ovom “finalnom” obliku izglasa i prođe kroz Senat,  Meksiko će postati jedno od najvećih reguliranih svjetskih tržišta kanabisa, odnosno treća zemlja na svijetu nakon Urugvaja i Kanade koja je u potpunosti legalizirala kanabis za rekreativnu upotrebu.

Meksiko već duže vremena bori u krvavom ratu protiv moćnih narkokartela gdje umiru tisuće ljudi godišnje, a vladajući se nadaju da će legalizacija barem djelomično riješiti problem.

Trenutno je u Meksiku relativno opušten stav prema kanabisu te je dopušteno posjedovati do pet grama, a novi zakon bi dopuštao posjedovanje do 28 grama kanabisa i uzgoj do osam biljaka po domaćinstvu za osobnu upotrebu.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*