Michelle Obama: u mladosti sam pušila travu

Michelle Obama je iskazala svoju priču u autobiografiji „Postajanje“ (engl. Becoming) koju je objavila 13.11.2018.
Priča prati mladost bivše prve dame. U njoj, Obama iskreno govori o svojoj mladosti.
Čak uključuje i neke aspekte koji bi mnogi ljudi izostavili. Naime, u knjizi spominje da je u mladosti pušila travu.

Na intervjuu, domaćin Robin Roberts pitao je Obamu zašto bi tako otvoreno pisala o konzumaciji marihuane. Odgovorila je vrlo jednostavno:

“To je dio priče postajanja. Svi smo prolazili kroz nešto u životu. Nešto što smo otkrivali.”

Za Obamu, njezina iskustva iz mladosti, pridonijeli su tome gdje je došla danas. Njezina autobiografija oslanja se na ta iskustva.

“Zašto bih to sakrivala od sljedeće generacije?”

Barack Obama

Barack Obama o legalizaciji marihuane

Kao i Michelle, Barack otvoreno govori o konoplji. Kad se kandidirao za predsjednika 2008. izjavio je:

“Kad sam bio dijete, pušio sam. To je bila poanta. “

U autobiografiji „Postajanje“, čini se da Michelle ima sličnu priču. Njezina otvorenost je potpuno osvježenje u zemlji koju čeka legalizacija.

Prije predsjedanja Trumpa, Ured za nacionalnu politiku kontrole droga (ONDCP) predsjednika Obame radio je na nacionalnoj dekriminalizaciji marihuane. Međutim, zbog političkih razloga, ti ciljevi su bili zaustavljeni.

Iako je konačno američki narod imao predsjednika koji zna smotati joint, nije uspio dekriminalizirati upotrebu konoplje.

Kakva majka takva kći

Bivša prva kći Malia Obama sada živi i studira u državi koja je legalizirala rekreativnu upotrebu konoplje. No, za Maliju, pušenje marihuane znači velika nacionalna pozornost. Mediji koji ju prate i dokumentiraju pokušavaju potkopati rad njezinih roditelja i zato se većinu vremena skriva od javnosti.

Bivši predsjednik Obama možda nije uspio dekriminalizirati upotrebu konoplje, ali je pokrenuo otvorenu raspravu o konzumaciji. Na kraju, ti pomaci u stavovima su poslužili za veće dobro, jer se pokrenuo val legalizacije konoplje u Americi.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*