Hong Kong zatvorio prvu osobu zbog posjedovanja CBD-a

Foto: Canva

Hong Kong je prošli tjedan izrekao svoju prvu osuđujuću presudu za posjedovanje kanabidiola (CBD), izričući dvomjesečnu zatvorsku kaznu 32-godišnjoj ženi koja je u grad stigla iz SAD-a noseći u sebi zabranjenu supstancu, ketamin i pribor za drogiranje. prtljaga, piše Scmp.com.

Kada je Bui Yvan Nguyen 29. ožujka stigla u međunarodnu zračnu luku u Hong Kongu, njenu su prtljagu pretražili carinici, koji su pronašli dvije boce s aktivnim sastojkom CBD-a, 2,2 grama ketamina skrivenog u staklenoj posudi i 10 štrcaljki. Uhićena je, a vladin laboratorij je kasnije potvrdio da je oko 5 g CBD-a bilo prisutno u dvije boce proizvoda za osobnu njegu, dok je druga zaplijenjena droga bio ketamin. Nguyena je sud u West Kowloonu u petak osudio na dva mjeseca zatvora.

Odjel za carine i trošarine pozdravio je kaznu. “Zatvorska kazna odražava ozbiljnost kaznenog djela i služi kao jasno upozorenje široj javnosti”, navodi se. Kako je sve više posjetitelja dolazilo u grad nakon ponovnog otvaranja granica, odjel će primijeniti pristup procjene rizika i odabrati putnike iz određenih regija za pregled, rečeno je.

Nema izuzeća

Zabrana proizvoda koji sadrže CBD, dobivenog iz kanabisa, stupila je na snagu 1. veljače. Vlasti su rekle da bi posjedovanje bilo čega što sadrži tu tvar bilo zločin, a nema izuzeća za one koji donose robu iz drugih zemalja.

Prije zabrane, vlasti su diljem grada postavile 10 kutija za otpad kako bi građani mogli predati CBD proizvode i prikupili više od 77 000 artikala, uključujući ulja za tijelo i masti za ublažavanje bolova.

Najveća kazna po osudi je novčana kazna od milijun HK$ (127.870 US$) i zatvorska kazna od sedam godina. Kazneno djelo čini svaka osoba koja posjeduje opremu namijenjenu za uzimanje droga. Najveća kazna po osudi je novčana kazna od 10.000 HK$ i tri godine zatvora.

Rekreativno korištenje kanabisa: Jednako bitno kao i medicinska uporaba?

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*