NBA službeno ukida zabranu konoplje, igrači mogu ulagati u tvrtke

Foto: Canva

U revolucionarnom potezu, NBA je ukinula zabranu kanabisa i dala igračima zeleno svjetlo za ulaganje u tvrtke za proizvodnju kanabisa, piše Weedfeed.tv Međutim, postoji caka—igrači ne mogu uložiti sve i posjedovati više od 50% tih tvrtki. Dakle, iako mogu uroniti prste u svijet poduzetništva kanabisa, morat će se oduprijeti iskušenju da postanu većinski vlasnici. Kao da NBA kaže: “Hej, igrači, održimo ravnotežu i nemojmo se previše zanositi zelenom groznicom!” Uz to, za tvrtke koje proizvode CBD ili druge proizvode s manje od 0,3% THC-a, mogu posjedovati do 100% kapitala tih tvrtki.

Unatoč tome, ova odluka pokazuje da NBA priznaje industriju koji se razvija oko kanabisa. Dopuštajući igračima da ulažu, iako uz određena ograničenja, liga prihvaća promjenjive stavove prema kanabisu i nudi igračima priliku da istraže nove puteve izvan košarke. To je kao trobod poduzetništva—igrači mogu pucati na koš i diverzificirati svoje portfelje u isto vrijeme.

Zamislite da gledate utakmicu i shvatite da vaš omiljeni igrač nije samo stroj za postizanje pogotka, već i pametan ulagač u industriju kanabisa. Sportu dodaje dodatni sloj uzbuđenja i intrige. Hoće li pogoditi udarac za pobjedu ili napraviti investiciju koja će promijeniti igru? Mogućnosti su zadivljujuće poput trilera koji grize nokte prekovremeno.

Pionir u sportu

Odluka NBA lige da ukine zabranu konoplje također naglašava predanost lige dobrobiti igrača i financijskom osnaživanju. Iskorištavanjem procvata industrije kanabisa, igrači potencijalno mogu osigurati svoju financijsku budućnost i istražiti interese izvan svoje košarkaške karijere. Ovaj potez NBA lige mogao bi čak potaknuti druge sportske lige da preispitaju vlastitu politiku o kanabisu i otvore vrata sličnim mogućnostima za svoje sportaše. Efekt mreškanja mogao bi nadilaziti košarku, pokrećući širi razgovor o ulozi kanabisa u profesionalnom sportu. To je korak prema normalizaciji i napretku, kako na terenu tako i izvan njega.

Dakle, iako igrači ne mogu zahtijevati većinsko vlasništvo u tvrtkama za proizvodnju kanabisa, NBA-in povijesni sporazum utire put novoj eri sportaša-investitora, unoseći uzbuđenje, financijske mogućnosti i dašak zelene boje u igru. To je situacija u kojoj svi dobivaju, u kojoj NBA prihvaća promjene, a igrači su spremni istražiti uspješan svijet poduzetništva kanabisa u razumnim granicama.

 

Eli Levy: ‘Moja vizija je svijet u kojem osobe s bolestima mogu živjeti živote ispunjene svrhom’

Eli Levy: ‘Moja vizija je svijet u kojem osobe s bolestima mogu živjeti živote ispunjene svrhom’

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*