NFL više neće suspendirati igrače zbog korištenja kanabisa

NFL neće više suspendirati igrače zbog korištenja kanabisa

Prema novom kolektivnom ugovoru odobrenom u četvrtak, NFL ( National Football League ) više neće suspendirati igrače ukoliko budu pozitivni na testiranju za kanabis.

Nova politika sada čeka odobrenje igrača i njihovih predstavnika koji će prijedlog razmotriti u konferencijskom pozivu u petak, navodi se u izjavi NFL-a.

„Nakon više od deset mjeseci intenzivnih i temeljitih pregovora, igrači i klubovi članovi NFL-a zajednički su razvili sveobuhvatni set novih i revidiranih uvjeta koji će transformirati budućnost igre, osigurati igračima – prošlost, sadašnjost i budućnost – i jedno i drugo. Također, izvan terena osigurati da drugo stoljeće NFL-a bude još bolje i uzbudljivije za navijače. “

Novi bi uvjeti također značajno smanjili broj igrača koji bi se testirali te smo suzili vremenski okvir za testiranje na drogu s trenutna četiri mjeseca na samo nekoliko tjedana na početku trenažnog kampa, navodi se u sažetku na tri stranice koji je upućen igračima.

Prema sporazumu, prag za THC metabolite u ispitivanju bi se povećao s 35 ng / mL na 150 ng / mL.

Prema NBC Sportsu, novi sporazum bi uključivao drastično smanjene kazne, s tim da se nadalje suspenzije daju samo u slučaju ekstremnog i opetovanog nepoštovanja politike ili značajnih kršenja važećeg propisa NFL-a u vezi s posjedovanjem i uporabom marihuane.”

Dokument također uključuje povećanje minimalnih plaća za igrače i povećava naknade za aktivne i umirovljene igrače.

Ukoliko sporazum ratificiraju sve stranke, NFL bi postao prva velika sportska liga koja je konačno oslobodila ograničenja za kanabis.

U prosincu, Major League Baseball i savez igrača MLB-a također su najavili da će ukloniti marihuanu s liste zabranjenih tvari.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*