Kako je legalni kanabis stvorio 211,000 poslova u Americi

Kako je legalni kanabis stvorio 211,000 poslova u Americi” je zaključana Kako je legalni kanabis stvorio 211,000 poslova u Americi

Koliko ima radnih mjesta u industriji legalnog kanabisa u Americi? To je uobičajeno pitanje na koje američka vlada odbija odgovoriti.

Budući da je kanabis i dalje ilegalan, agencije za zapošljavanje poput Biroa za statistiku rada ignoriraju sve poslove koji se odnose na tu industriju. To je jako loše, jer propuštaju jedan od najdramatičnijih procvata posla u modernoj povijesti.

Sada postoji više od 211.000 poslova povezanih s kanabisom širom Sjedinjenih Država. 2018. je dodano više od 64.000 radnih mjesta u industriji kanabisa.

Legalni kanabis trenutno je najveći stroj za otvaranje novih radnih mjesta u Americi. Radna snaga u industriji kanabisa povećala se za 21% u 2017. Postotak je porastao još 44% u 2018. Očekuje se barem još 20% rasta u radnim mjestima u 2019. godini. To bi predstavljalo rast poslova u kanabis industriji od 110% u samo tri godine.

Zavod za statistiku rada nedavno je sastavio popis industrija s najbrže rastućim podacima o zaposlenosti. Očekuje se da će šanse za posao za pomoć u kućnoj zdravstvenoj skrbi porasti za 47%. Očekuje se da će se mogućnosti za tehničare za vjetroturbine povećati za 96%. Isto tako se očekuje se da će potreba za ugrađivačima solarnih panela porasti za 105%. Predviđa se da će se ti dobitci dogoditi tijekom 10 godina.

Evo nevjerojatne stvari: rast poslova u kanabis industriji od 110% dogodit će se u samo tri godine.

Federalni zavod za zapošljavanje neće vam to reći.

Pojedine države koje su već neko vrijeme imale legalnu prodaju kanabisa za odrasle – Colorado i Washington, otvorili su svoje prodavaonice 2014. godine. Tek sada bilježe porast broja radnih mjesta u industriji kanabisa.

Kanabis apoteka u Americi.

U međuvremenu, države u kojima je kanabis tek postao legalan, poput Floride (medicinska) i Nevade (upotreba među odraslima), doživljavaju procvat posla u kanabis industriji uz dobra postignuća:

  • Florida je 2018. godine povećala zaposlenost u industriji kanabisa za 703%, dodajući više od 9.000 radnih mjesta s punim radnim vremenom.
  • Tijekom iste godine je Nevada dodala više od 7.500 radnih mjesta.
  • Pennsylvania je 2017. je imala oko 90 zaposlenika u industriji kanabisa. Od 2018. godine ima gotovo 3.900 radnih mjesta.
  • New York je povećao zaposlenost u industriji kanabisa za 278%. Od 2018. godine ima više od 5000 radnih mjesta.

Kalifornija, Massachusetts, Oklahoma, Florida i Arkansas traže talente koji su im uvelike potrebni.

  • Kalifornijsko zapošljavanje u industriji kanabisa u 2018. godini ostalo je relativno neravnomjerno. To je zbog poremećaja uzrokovanih prelaskom s nereguliranog medicinskog sustava na licencirano, regulirano tržište za medicinsku upotrebu i upotrebu među odraslima. Očekuje se da će se poslovi u kanabis industriji u Golden Stateu povećati za 21% u 2019. godini. Brojčano je to 10.261 radnih mjesta s dobrim plaćama, naknadama i mogućnostima za napredovanje.
  • U Massachusettsu tržište kanabisa za upotrebu među odraslima tek je u tijeku. Očekuje se da će u narednih 12 mjeseci biti dodano više od 9.500 radnih mjesta.
  • Florida bi 2019. trebala dodati više od 5000 radnih mjesta, čime je ukupna zaposlenost u industriji kanabisa u državi oko 15.000 ljudi.
  • Oklahoma je trenutno Divlji zapad što se tiče kanabisa. Prije godinu dana uopće nije bilo poslova u industriji kanabisa, dok ih je sada već 2,107. Za godinu dana se očekuje brojka od 4,407 radnih mjesta.
  • Arkansas tek počinje s radom programa medicinske marihuane, ali ima prostora za rast. Od 135 sadašnjih radnih mjesta do 960 radnih mjesta do kraja godine.

 

(Izvor: leafly.com)

1 komentar

  1. Iskrano bih voleo da se bavim tim poslom…nije mi nepoznata poljoprivreda I rad o uzgoju poljoprivrednih proizvoda…dosta kontakta sa masinama za iste…plastenicima I slicno,Ali bih iskreno voleo da se upoznam I sa tom vrstom uzgajanja jer Mislim da bih uzivao u tome…Zamolio bih bilo koga da mi pomogne kako da doprem do bilo kakvog kontakta za bilo kakva savet u vezi sa istim…unapred hvala…

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*