Napitci s kanabisom ozbiljno prijete ‘trijeznom siječnju’

Foto: Canva

Kako se blagdansko vrijeme iza nas, mnogi koji su se previše ‘opustili’ i uživali, odlučuju da bi odmor od alkohola mogao biti dobar način za početak nove godine, piše Forbes.  Tijekom proteklog desetljeća, fenomen se manifestirao u ‘suhom siječnju’, ilitiga ‘trijeznom siječnju’ koji izaziva sudionike da se suzdrže od alkoholnih pića tijekom prvog mjeseca u godini. I kako suhi siječanj postaje sve popularniji , napici od kanabisa sve više pružaju osjećaj opuštanja, no bez alkohola.

Popularnosti pokretu za izbjegavanje konzumacije alkohola tijekom siječnja stalno raste, pogotovo u SAD-u, no nisu jedini.  Kada je Alcohol Change UK 2013. pokrenuo suhi siječanj, u njemu je sudjelovalo oko 4.000 ljudi, prema informacijama iz grupe , a do 2021. broj se popeo na 130.000. Prošle je godine istraživanje istraživačke tvrtke za hranu i piće CGA pokazalo da je 35% odraslih osoba u dobi za konzumiranje alkohola u Sjedinjenim Državama izbjegavalo alkohol cijeli mjesec u siječnju 2022., što je porast u odnosu na samo 21% godinu prije.

Napici od kanabisa za opuštanje bez alkohola

Prošle godine u SAD-u je došlo do nekoliko novih izdanja pića s kanabisa, koja mogu dovesti do uzbune u siječnju bez alkohola. U lipnju je Amerikanac Keith Villa, pivar koji je stvorio popularno pšenično pivo Blue Moon u belgijskom stilu, najavio lansiranje novog izgleda za liniju bezalkoholnih craft piva prožetih kanabisom. U listopadu je tvrtka Jones Soda povećala udio u svojoj liniji napitaka od trave, izbacivši nove supervelike limenke od 16 unci obogaćenih THC-om.

Jason Vegotsky, glavni izvršni direktor Petalfasta, stručnjaka za brendiranje kanabisa, kaže da očekuje skokovito povećanje prodaje pića s marihuanom u siječnju jer mnogi potrošači uzimaju mjesec dana pauze od konzumiranja alkohola. Napominje da raznolikost napitaka od trave dostupnih na legalnim tržištima olakšava uživanje u njima za određeni željeni učinak.

“Za one koji nisu probali napitke s dodatkom kanabisa, mikrodoziranje je dobro mjesto za početak. Mikrodoziranje omogućuje potrošačima da integriraju THC u svoj životni stil na ‘mala vrata”, kaže.  “Polaganim uvođenjem niskih razina THC-a potrošači mogu pronaći svoju optimalnu dozu. Pića koja sadrže 2 mg THC-a + 4 mg CBD-a potrošačima daju kontroliranu okrepu bez nuspojava alkohola’, dodaje.

CBD melemi za ublažavanje bolova

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*