Site icon vutropedija.com

Legalizacija: Budućnost korištenja kanabisa u Hrvatskoj?

Indoor vs. Outdoor uzgoj

Često ste se zapitali kako to da se u mnogim drugim državama danas provode nove mjere da njihovi građani mogu sigurno u skladu sa zakonom uživati u blagodatima marihuane, a kod nas je ona još ilegalna i u društvu je još na neki način tabu ? Zašto je to tako ? Iskreno neznamo jer zasad nema znanstvenih istraživanja na tu temu pa ćemo se složiti da je to do naše “zaostalosti” u odnosu na ostatak zemalja zapadnog svijeta. No, ne očajavajte! Naime, prije mjesec dana je Živi zid predao prijedlog o izmjenama i dopunama zakona o suzbijanju i uporabi droga. Konkretnije pod drogama se misli na marihuanu. Iz Živog zida kažu ono što, nadamo se, misli svaki normalan građanin naše drage RH, a to je da konoplja ima golem potencijal u poljoprivredi, medicini i turizmu.

Kažu dalje: “Predlažemo da se medicinska konoplja ne uvozi, nego da se dopusti registracija poduzeća koja bi je proizvodila. I budućnost Imunološkog zavoda vide u proizvodnji konoplje. Oboljeli bi također smjeli sami uzgajati konoplju neograničeno za potrebe liječenja, a za privatne rekreacijske potrebe do 6 stabljika vlastitog uzgoja. Time bismo pratili trend razvijenih zemalja kao što su Njemačka, UK, Španjolska, Češka, Austrija i dr…” .

Rekli bi naši stari: “Bogu Hvala!”.

Znamo da smo još daleko od ostvarenja onog što se događa trenutno u Coloradu, Californiji, Urugvaju itd. no barem se počelo napokon govoriti o ovoj temi. Rasprava u saboru o ovom prijedlogu dolazi na raspored do kraja ove godine, što znači da bi u sljedećoj godini svi Vi koji se zasad skrivate mogli paliti prave petarde legalno :D.

Šalu na stranu, ne uzbuđujte se!

Prijedlog će vjerovatno biti odbijen ili djelomično prihvaćen, ali mislimo da od legalizacije u rekreativne svrhe barem do sljedeće izmjene vlasti neće biti ništa.

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

Exit mobile version