Legalizacija: Budućnost korištenja kanabisa u Hrvatskoj?

Indoor vs. Outdoor uzgoj

Često ste se zapitali kako to da se u mnogim drugim državama danas provode nove mjere da njihovi građani mogu sigurno u skladu sa zakonom uživati u blagodatima marihuane, a kod nas je ona još ilegalna i u društvu je još na neki način tabu ? Zašto je to tako ? Iskreno neznamo jer zasad nema znanstvenih istraživanja na tu temu pa ćemo se složiti da je to do naše “zaostalosti” u odnosu na ostatak zemalja zapadnog svijeta. No, ne očajavajte! Naime, prije mjesec dana je Živi zid predao prijedlog o izmjenama i dopunama zakona o suzbijanju i uporabi droga. Konkretnije pod drogama se misli na marihuanu. Iz Živog zida kažu ono što, nadamo se, misli svaki normalan građanin naše drage RH, a to je da konoplja ima golem potencijal u poljoprivredi, medicini i turizmu.

Kažu dalje: “Predlažemo da se medicinska konoplja ne uvozi, nego da se dopusti registracija poduzeća koja bi je proizvodila. I budućnost Imunološkog zavoda vide u proizvodnji konoplje. Oboljeli bi također smjeli sami uzgajati konoplju neograničeno za potrebe liječenja, a za privatne rekreacijske potrebe do 6 stabljika vlastitog uzgoja. Time bismo pratili trend razvijenih zemalja kao što su Njemačka, UK, Španjolska, Češka, Austrija i dr…” .

Rekli bi naši stari: “Bogu Hvala!”.

Znamo da smo još daleko od ostvarenja onog što se događa trenutno u Coloradu, Californiji, Urugvaju itd. no barem se počelo napokon govoriti o ovoj temi. Rasprava u saboru o ovom prijedlogu dolazi na raspored do kraja ove godine, što znači da bi u sljedećoj godini svi Vi koji se zasad skrivate mogli paliti prave petarde legalno :D.

Šalu na stranu, ne uzbuđujte se!

Prijedlog će vjerovatno biti odbijen ili djelomično prihvaćen, ali mislimo da od legalizacije u rekreativne svrhe barem do sljedeće izmjene vlasti neće biti ništa.

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

1 komentar

 1. Jedna dobronamjerna primjedba
  Maknite Tuđmana sa stranice.
  Da bi se ista postiglo treba mijenjati glave upravo onih kome Ce zasmetati ovakva igra.
  Ako ste se ozbiljno uhvatili posla, igrajte pametno.
  A i neukusno je
  Pozdrav

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*