Od bivše tvornice do ustanove za uzgoj medicinske marihuane

uzgoj medicinske marihuane

Bivša tvornica za preradu mesa u Michiganu, koja je gotovo 25 godina zatvorena, uskoro će se ponovno otvoriti kao ustanova za uzgoj medicinske marihuane.

OrganiLife, koji se nalazi u okrugu Saginaw u Chesaningu, u Michiganu, započet će s radom krajem ovog mjeseca u pogonu za preradu u zgradi površine 30.000 četvornih metara u kojoj će rasti 4.500 biljaka.

Na lokalitetu se nalazi još 16 zgrada koje bi u konačnici mogle smjestiti još 500.000 biljaka, ako poslovni uvjeti zahtijevaju proširenje, kaže vlasnik nekretnine Beau Parmenter.

Kampus OrganiLife nekada je bio dom Peet Packinga, poduzeća za preradu mesa s više od 200 zaposlenika koji su bankrotirali 1995. godine, nakon što su 110 godina osiguravali radna mjesta za zajednicu.

“To je izvrsna prilika za zapošljavanje i za ulagače”, rekao je Parmenter. “Fenomenalno je što ovo mjesto vraćamo na pravi put.”

Do sada je otvoreno 20 radnih mjesta od kada je obnova na tom mjestu započela prošle godine, a uskoro će biti dodano još 20 radnih mjesta. Dugoročno, objekt bi mogao stvoriti 350 radnih mjesta.

“Cijeli cilj je vratiti te poslove natrag u zajednicu”, rekao je Zach Chludil, kultivator OrgainLife-a. “Trebat će malo vremena, ali kad jednom budemo licencirani i kada se sve pokrene, trebali bi doslovno rasti zajedno s potražnjom koja može dovesti do puno novootvorenih poslova.”

OrganiLife je uspješno lobirao županijskoj komisiji da se imovina pripoji selu Chesaning kako bi se iskoristila pogodnija regulatorna okolina. Parmenter je rekao kako je tvrtka prihvaćena od strane zajednice, a kupci već stoje u redu.

“Popis centara za opskrbu je vrlo dugačak” rekao je. “Imaju listu čekanja koja svakodnevno raste jer im treba dobar proizvod.” “To je prirodni proizvod koji proizvode”, dodao je Parmenter. “Koriste biljni materijal za sve sprejeve, hranjive tvari. Nema pesticida. Nema insekticida. Sve je prirodno.”

Općina ima koristi od uzgoja kanabisa

Chesaning je dom još jednoj kompaniji za uzgoj medicinske marihuane, VB Chesaning, a Great Lakes Natural Remedies bit će treća kompanija u općini Saginaw kada se otvori ovog proljeća.

Bill Federspiel, šerif okruga Saginaw, surađuje s Great Lakes Natural Remedies kako bi poboljšao sigurnost zajednice. Federspiel kaže da razumije da medicinska marihuana može biti atraktivna meta za kriminalce.

“To je vrijedno za neke ljude i za neke je skupo. Ima mnogo potencijala za generiranje mnogo novca”, rekao je Federspiel.

VB Chesaning također djeluje na mjestu koje je nekada okupirala velika tvrtka, McDonald’s Dairy. Kate Weber je izvršna direktorica gospodarske komore u Chesaning-u, koja tvrdi kako su VB i OrganiLife članovi. Rekla je da industrija medicinske marihuane potiče poslovni razvoj i nova radna mjesta na tom području.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*