Ulje konoplje: Prirodno rješenje za zdravu i podatnu kosu

Stres, način života, prehrana i vremenski uvjeti mogu utjecati na zdravlje i izgled kose, konzumiranjem ulja konoplje ona će postati zdravija.

Ulje konoplje može biti korisno i za kosu, što je još jedna od pozitivnih strana ovog ulja. Ovaj prirodni preparat ima široki raspon ljekovitog djelovanja i pozitivnih učinaka, a osim u zdravstvene i terapeutske svrhe možete se koristiti i kao dodatak svakodnevnoj rutini za ljepotu i zdravlje kose.

Ulje konoplje za suhu kosu

Meka i sjajna kosa odraz je njenog zdravlja. Ako je kosa bez sjaja i lomljiva njezi kose bi možda trebalo dodati ulje konoplje.

Vlas kose izgrađena je od proteina, a konopljino ulje utječe direktno na nju. Zbog svog sastava koji sadrži 21 amino kiselinu, može značajno djelovati na zdravlje kose. Konopljino ulje će ojačati i smanjiti suhoću kose.

Ulje konoplje je veoma bogato antioksidansima te vitaminima A, E i C. Ovi antioksidansi pomažu zaštititi kosu od štetnih slobodnih radikala u organizmu, ali i okolini koji mogu utjecati na nju.

Ulje konoplje za iritirano vlasište

Vlasište koje svrbi je grozan osjećaj koji je često popraćen i ljuštenjem kože, koje osim što je neugodno, ostavlja i komadiće suhe kože u kosi.

Konopljino ulje ubrzava rast kose i potiče rast čime kosa postaje gušća ali i snažnija te zdravija.
Pixabay

Korištenjem konopljinog ulja smanjit će se upalno stanje vlasišta, može se riješiti peruti, ali i težih stanja kao što su ekcemi i dermatitis.

Ulje konoplje potiče rast kose

Rijetki su oni koji ne žele dugu i bujnu kosu. Nakon šišanja žene često žele natrag svoju dugu kosu, a taj proces ne događa se preko noći. No, ovo ulje može pomoći ubrzati proces.

Konopljino ulje sadrži Omega-3, Omega 6 i Omega-9 masne kiseline te vrlo bitne vitamine. Dokazano je da vlasi upijaju vlagu, a korijen postaje čvršći nakon upijanja masnih kiselina. Kad ih vlasište apsorbira, potiču rast postojeće, ali i nicanje nove kose.

Ulje konoplje protiv ispadanja kose

Brojni faktori utječu na pojavu ispadanja kose. Od onih koji su vezani uz godišnja doba kad nam u periodima kosa jače ispada, do nedostatka nekih hranjivih tvari i stresa, ali i težih oboljenja koja vode do gubitka kose i trajne ćelavosti.

Ulje konoplje poboljšat će cirkulaciju u cijelom tijelu, pa tako i u vlasištu. Osim što će folikuli kose dobiti potrebne hranjive tvari što će ih ojačati, ulje konoplje djelovati će antioksidativno i stimulirati rast nove kose.

Ulje konoplje je u ovom segmentu učinkovito zato što djeluje antiupalno te stvara pogodne uvjete za rast kose. Dolazi u doticaj sa žlijezdama lojnicama te regulira njihov rad i poboljšava rast kose.

Visoka razina kortizola u tijelu povezana je s gubitkom kose. Konzumiranje ulja konoplje pomoći će uravnotežiti razinu kortizola u organizmu i potaknuti rast kose i manje ispadanje.

Ulje konoplje štiti kosu

Osim Omega masnih kiselina koje uravnotežuju zdravlje vlasišta, žlijezda lojnica i samog korijena kose, tu su i drugi nutritivni sastojci koje ulje sadrži. Ulje konoplje štiti kosu upravo zbog hranjivih nutrijenata i vitamina u svom sastavu.

Vitamin A, vitamin C i vitamin E osnažuju kosu. Smanjuju pucanje i štite kosu od vanjskih utjecaja kao što su sunce i vjetar te ostale vremenske prilike, ali i bojanje kose, ravnanje, kovrčanje…

Kako koristiti konopljino ulje?

Površinska primjena – uzeti u dlanove nekoliko kapi konopljinog ulja i zagrijati ih između dlanova. Kosu prethodno raščešljati i podijeliti u nekoliko područja kako bi se ulje moglo ravnomjerno nanijeti. Da napomenemo, kosa mora biti suha.

Kožna stanja vlasišta mogu biti bolna i utjecati na pojačano ispadanje kose, masažom konopljinim uljem vlasište će se oporaviti a korjen kose će ojačati.
professionalbeauty.com

Prvo umasirati ulje u vlasište, umasiravati ga polako kružnim pokretima i pobrinuti se da se obuhvati cijelo vlasište. Nakon što se ulje umasira u vlasište, proći po kosi.

Nanositi ulje na kosu dio po dio i kosu skupiti u pundžu ili pletenice. Ulje je najbolje nanijeti popodne i ostaviti ga preko noći na kosi. Preko kose stavite zaštitnu kapu.

Oralna primjena – osim vanjske, odnosno površinske primjene na kosu i ona unutarnja je jednako važna i učinkovita. Konzumiranjem ulja konoplje u tijelo se unose vrijedne masne kiseline, vitamini i minerali koji će potaknuti reguliranje hormona.

Disbalans hormona može biti odgovoran za prekomjerno gubljenje kose. Osim reguliranja hormona utjecat će i na čvrstoću i sjaj kose. Te poboljšati stanje cjelokupnog organizma.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*