U tragičnim požarima u šumama Amazone bi mogla stradati i posebna vrsta kanabisa

Amazona trenutno pati od ogromne deforestacije i požara.

Požari koji haraju Amazonom mogli bi donijeti ogromnu štetu bioraznolikosti našeg planeta, uključujući istrebljenje vrste kanabisa koja je doživjela gotovo 500 godina.

Požari su ove godine posebice razorni jer je već 1330 četvornih kilometara prašume – koja je već ugrožena zbog krčenja šuma i klimatskih promjena – izgubljeno od siječnja.

Još jedna jedinstvena biljna vrsta kojoj prijete požari je i vrsta kanabisa, Brazil Amazonia, koja divlje raste u amazonskoj prašumi. Ova vrsta kanabisa ima snažan efekt sative u početku koji postaje sedativan s vremenom.

Saznajte više o Brazil Amazonia vrsti kanabisa!

Brazil Amazonia je potentan soj sative.

Kanabis nije autohtona biljka u Južnoj Americi, a vjerojatno je u Brazil stigla 1549. godine, temeljeno na izvještaju kanadske vlade. Robovi su donosili kanabis u Brazil, a kasnije je biljka korištena u medicinske svrhe. Brazilski starosjedioci su koristili kanabis za izlječenje bolesnika.

Izvještaj Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal iz 1955. bilježi raširenu uporabu kanabisa koji divlje raste u sjevernoj regiji Brazila. Najpopularniji oblik konzumacije kanabisa bio je pušenje iz cijevi odnosno bonga.

Kanabis je u Brazilu ilegalan, ali vlada ga je odobrila za neke terapijske svrhe, navodi se u brazilskom izvještaju.

 

(Izvor: thegrowthop.com)

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*