Hrvatska ZA DIM SPREMNA? Ante Prkačin je za potpunu legalizaciju!

General Prkačin govori o kanabisu

U emisiji Tema dana koja se emitira na HRT-u, Ante Prkačin, poznati general HOS – a i heroj Domovinskoga rata, zastupnik u prvom sazivu Hrvatskog sabora, bivši kandidat za predsjednika Hrvatske i trenutno kandidat na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore iznio je svoj stav i posebno iskustvo vezano za kanabis koje je njegovom bratu produžilo život. Na pitanje voditeljice što misli o legalizaciji kanabisa, odgovorio je da bi ga on u potpunosti legalizirao.

Prkačin kaže,

“Ilegalno sam tražio kanabis kao pokušaj da liječim brata, time smo mu produžili život za 20 godina”

U još jednom gostovanju, ovoga puta na N1 televiziji, general Prkačin je jasno izrazio svoju podršku SDP-ovom Lex Cannabis-u .

Ovaj prijedlog zakona o potpunoj legalizaciji i liberalizaciji kanabisa koji bi mogao promijeniti društveni i ekonomski put Hrvatske ušao je u saborsku proceduru, no još uvijek čeka izglasavanje.

Prkačin se slaže s potpunom legalizacijom te je spreman dići ruku kod izglasavanja Lex Cannabisa-a, no pitanje je hoće li i ostali članovi Domovinskog pokreta postupiti isto? Inače, službenog stava po tom pitanju još uvijek nemaju, za razliku od SDP-a.

Tko je za kanabis, a tko protiv? Odgovor na to pitanje ćemo znati tek nakon izbora kad bi i ovaj prijedlog zakona trebao doći na red za izglasavanje.

Znači li ovo da i desnica postepeno prihvaća ideju legalizacije, odnosno postaje li Hrvatska napokon “za dim spremna”?

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*