Preminula je Charlotte Figi: Inspiracija koja stoji iza sorte Charlotte’s Web

Charlotte Figi

S velikom tugom objavljujemo da je Charlotte Figi, imenjak i inspiracija iza poznatog straina Charlotte’s Web preminula jučer u dobi od 13 godina.

Charlotte i njezina sestra blizanka Chase rođene su 18. listopada 2006. godine u Coloradu. Charlotte je imala napadaj kad je imala tri godine, a kasnije joj je dijagnosticiran rijetki i po život opasan poremećaj koji je poznat kao Dravetov sindrom.

Propisivali su joj razne lijekove, ali činilo se da ništa ne djeluje. Njezini su napadi bili učestali i dugotrajni. Smještena je u bolnicu u dobi od samo pet godina.

Charlotteina majka, Paige, odbila je prihvatiti kćerinu tešku dijagnozu. Istraživala je njezin poremećaj, srodne poremećaje i na kraju otkrila brazilsku studiju o epilepsiji i kanabidiolu.

U 2011. godini, krenula je na put kako bi skupila zalihe CBD-a i pronašla uzgajivače koji su ga uzgajali. U ovom trenutku o CBD-u se rijetko raspravljalo.

Uzgajivač kanabisa Joel Stanley kontaktirao je Paige te su zajedno radili na stvaranju nove sorte s visokim postotkom CBD-a i THC-a. Kad je Paige dala ulje Charlotte, njezini su se napadaji smanjili s 300 napadaja tjedno na samo nekoliko epizoda mjesečno. Bilo je to drastično poboljšanje koje nitko nije predvidio.

Paige je postala zagovornica liječenja kanabisom ne samo vlastite kćeri, već i druge djece koja pate od epilepsije. Charlotte je, pored toga što je našla olakšanje od napadaja, postala glavna zvijezda u svijetu CBD-a i bila je prikazana u mnogim dokumentarcima o kanabisu.

Izvor: HIGH TIMES

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*