Istraživanje: Porast turizma u Coloradu i Washingtonu nakon legalizacije

Nakon legalizacije kanabisa turizam u Coloradu je porastao.

Istraživanje, objavljeno u Journal of Regional Analysis & Policy, je prikupilo podatke o tome kako je legalizacija utjecala na turizam u državi Colorado i Washington.

Istraživači su usporedili trendove hotela i turizma u Coloradu i Washingtonu nakon legalizacije s državama u kojima je kanabis i dalje ilegalan.

Autori istraživanja su zaključili da je legalizacija ojačala turizam u Coloradu i Washingtonu, uz još veći porast nakon što je započela prodaja na malo.

Legalizacija je povezana s 51.000 dodatnih rezervacija hotelskih soba u Coloradu u samo jednom mjesecu.

Ta je brojka skočila na dodatnih 120.000 iznajmljenih hotelskih soba mjesečno, dok su brojevi u Washingtonu bili otprilike upola manji nego u Coloradu.

„Legalizacija kanabisa dovela je do većeg porasta turizma u Coloradu nego u Washingtonu. Jedno moguće objašnjenje je da je Colorado lakše odredište putovanja od Washingtona, a aerodrom Denver je glavno središte United Airlinesa, “napisali su autori istraživanja.

Colorado – Prodaja u cvatu

“Još jedno moguće objašnjenje je da je Colorado možda postigao prednost time što je legalizirao komercijalnu prodaju šest mjeseci ranije nego Washington”, dodali su.

Ovo istraživanje nije prvo koje pozitivno povezuje legalizaciju kanabisa i zaradu od turizma. John O’Neill zaključio je u istraživanju početkom ove godine da su prihodi od hotela u Denveru porasli za 130 milijuna dolara nakon što je kanabis legaliziran. Podaci su pokazali skok stope od 9% popunjenosti prve godine nakon legalizacije.

“Otkrili smo da su hoteli u Denveru dobivali veće ponude za hotelske sobe nakon legalizacije kanabisa, a uz to smo otkrili povećani broj posjeta Denveru […] što je rezultiralo pozitivnim ekonomskim učinkom”, rekao je O’Neill.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*