Nizozemska: Uvodimo nove vrste medicinskog kanabisa uz cijenu od samo 2.35 eura po gramu!

Nove vrste medicinskog kanabisa u Nizozemskoj

Početkom mjeseca, najavljeno je uvođenje novih vrsta medicinskog kanabisa namijenjene za prodaju u nizozemskim ljekarnama. Dva velika proizvođača kanabisa prodavati će medicinski kanabis po nevjerovatnoj cijeni od 2,35 eura po gramu, umjesto dosadašnje cijene od 5,80 eura. Time će prodajna cijena medicinskog kanabisa u ljekarnama biti znatno ispod trenutne cijene rekreativnog kanabisa koji se može kupiti diljem zemlje u nekolicini coffeeshop-ova.

Vlada je povećala očekivanu (ugovornu) vrijednost proizvodnje medicinskog kanabisa na 140 milijuna eura, što znači da će pacijenti nadalje kupovati kanabis u ljekarnama, a ne kao dosada u popularnim kafićima koji prodaju kanabis.

CannNext, tvrtka koja provodi istraživanja na području kanabisa, započinje istraživanje u svrhu križanja novih vrsti medicinskog kanabisa, tako da će nove sorte za proizvodnju biti dostupne tek u prvom tromjesečju 2021.

Pacijenti traže više vrsta i veći izbor

Nizozemska je vodeća u primjeni medicinskog kanabisa u zdravstvu i nastavlja s inovacijama na tom području.

Eric Uleman, direktor CannNext-a, rekao je: „Trenutno se nudi vrlo ograničen broj ljekovitih sorti kanabisa. Pacijenti su odavno naznačili da žele širi izbor, jer jednako kao i kod drugih lijekova, učinak može biti različit po osobi. Kao rezultat toga, pacijenti su prisiljeni kupovati u kafićima koji nemaju medicinske standarde, a pacijenti nemaju upute niti su pod nadzorom liječnika.

„Jedan od ciljeva je preusmjeravanje pacijenata iz kafića do liječnika i ljekarni nudeći dovoljno raznolikosti s konzistentnom, biološkom i testiranom visokom kvalitetom po niskoj cijeni.“

Smanjenje cijene medicinskog kanabisa

Vlada je u aktualnom natječaju navela da dva nova proizvođača također moraju ponuditi nove sorte medicinskog kanabisa.

“Ponuđeni proizvod mora, baš kao i sada, udovoljavati strogim zahtjevima vlade kao što su: kemijska zaštita usjeva, ekološki prihvatljivi uzgoj i jasno podrijetlo proizvoda”, dalje objašnjava Eric.

“Usput, danas je sve više pacijenata i potrošača koji proizvođačima postavljaju velike zahtjeve da budu transparentni o podrijetlu hrane, hrane i lijekova, kako se proizvodi i što sadrži.”

Povećanje proizvodnje

Vlada je predvidjela obujam proizvodnje u ukupnoj vrijednosti od 140 milijuna eura u razdoblju od 6 godina (2021.-2026.), što nam govori da očekuju porast potražnje za medicisnkim kanabisom. Taj bi se pomak trebao realizirati kombiniranjem visokokvalitetnog proizvoda s niskom cijenom zahvaljujući učinkovitoj i profesionalnoj proizvodnji.

“Prodajna cijena je trenutno 5,80 eura po gramu i snizit će se na 2,35 eura po gramu 2021. godine. To osigurava da bi lijek trebao imati mnogo nižu cijenu u ljekarnama od rekreativnog kanabisa”, Eric ističe.

“Smanjenje cijena od 50% trebalo bi značajno potaknuti pacijente da se prestanu” samoliječiti “, te da se obrate registriranim liječnicima koji mogu reći koje vrste kanabisa najbolje djeluju na to i to stanje.”

Strogi standardi i stabilno tržište

Zahtjevi uglavnom propisuju da svaki cvijet treba imati jednaku razinu THC / CBD-a, usporedivu s tvornički proizvedenim lijekovima, tako da liječnik i pacijent uvijek znaju da su sadržaj, a time i doza isti.

„U drugom tromjesečju 2020. CannNext započinje s uzgojem novih sorti“, ističe Eric. „Izbor vrsta ovisit će o sklonostima pacijenata. U tom cilju, CannNext će surađivati ​​s udruženjima pacijenata i istraživačkim institutima kako bi utvrdio koje su vrste najpoželjnije. ”

Za nove sorte često je potrebno nekoliko žetvi da bi se uspostavila stabilna genetika.

Eric je dodao: „CannNext ima najmoderniji pogon za uzgoj u zatvorenom prostoru, gdje će se uz zatvoreni klimatski sustav i ultra modernu LED rasvjetu uzgajati dvanaest žetvi do 2020. godine, ubrzavajući i do nekoliko puta samo istraživanje.

CannNext već ima utvrđenu kartu puta. “Očekuje se da će nove sorte biti spremne za proizvodnju u prvom tromjesečju 2021. godine. Neke će se vrste razviti za proizvodnju medicinskog kanabisa i u drugim zemljama gdje je to legalan uzgoj kanabisa.

“Nadamo se da će mnogi pacijenti i organizacije pacijenata surađivati i dati doprinos našem istraživanju”, zaključuje Eric

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*