U samo dva tjedna u Michiganu 3.1 milijun dolara prihoda od prodaje kanabisa!

Michigan legalizirao kanabis

U prva dva tjedna legalne prodaje kanabisa, u samo pet prodavaonica u državi Michigan prodano je marihuane u vrijednosti više od 3,1 milijun dolara, a u prvom tjednu 1.6 milijuna dolara. Bio je to odličan početak za tržište kanabisa u Michiganu koji je inače započeo tek 1. prosinca – prije 20 dana. Tad je u toj saveznoj državi legalizirana prodaja marihuane svim osobama starijima od 21 godine.

Jeff Hank, vodeći čovjek iza prijedloga legalizacije u 2018. godini, rekao je da nije iznenađen ovakvim prihodima posebice nakon što je država odlučila dozvoliti licenciranim trgovcima da 50% zaliha marihuane prebace s medicinske na rekreativnu. “Bit će to gruba godina za sve jer još nemamo dovoljno uzgajivača.” rekao je Jeff Hank.

Država je dodijelila 10 dozvola za uzgoj, što omogućava poljoprivrednicima uzgoj do 2.000 biljaka. Pet takvih licenci otišlo je u Green Peak Industries, veliku tvrtku u Dimondaleu u blizini Lansinga, s pogonima za uzgoj i preradu i maloprodajnim trgovinama pod markom Skymint.

Četiri licence prešle su na tvrtku Lume Cannabis koja uzgaja, prerađuje i prodaje kanabis pod nazivom Lit Provisioning. Deseta licenca je otišla u tvrtku Exclusive Brands – jedna od prvih maloprodajnih trgovina otvorena 1. prosinca.

Trenutno u Michiganu radi pet maloprodajnih trgovina, još 13 ih je licencirano, ali većina još uvijek nije otvorena.

Om of Medicine u Ann Arboru, jedna od najdugovječnijih medicinskih ambulanti marihuane, prodavat će rekreativnu marihuanu od ponedjeljka.

Kanabis je u samo prva tri tjedna

Mnoge su trgovine bile prisiljene čekati da na otvorenje jer medicinsku marihuanu mogu preusmjeriti na rekreativnu samo ako su na njihovim policama najmanje 30 dana. Takvu politiku je postavila Regulatorna agencija za marihuanu, nastojeći osigurati da rekreativna marihuana ne ugrozi medicinsku stranu tržišta kanabisa.

Čini se da je posao stabilniji iz tjedna u tjedan i jasno je da ljudi donose dobre poslovne odluke“, rekao je David Harns, glasnogovornik MRA-e.

Nedostatak proizvoda od kanabisa bit će problem neko vrijeme, predvidio je Hank.

Kao vlasnik trgovine još ne možete pronaći dovoljno sirovine ili proizvoda za prodaju. Licencirani uzgajivači ne mogu proizvesti dovoljno“, rekao je. “Dugoročno će postojati manjak, bez obzira na sve.

Od 3.102.714 USD u ukupnoj prodaji od 1. prosinca, 10% ili 310.271 $ odlazi na državne trošarine i 204.779 USD ili 6% odlazi u proračun kao porez na prodaju.

Prema zakonu iz 2018. prvih 20 milijuna dolara poreznih prihoda u prve dvije godine rekreativne prodaje marihuane odlazi na istraživanje koristi marihuane za liječenje bolesti.

Ostatak je podijeljen gradovima i županijama, fondu školske pomoći i fondu prijevoza da poboljšaju prometnice.

Prihodi od poreza na promet od 6% namijenjeni su fondu školske pomoći, uplatama za podjelu prihoda gradovima, mjestima, selima i županijama i općem državnom fondu.

izvor (eu.freep.com)

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*