Kako pojačati efekte kanabisa: Mango kao prirodno rješenje

Mango se koristi uz kanabis u svrhu povećanja potencije marihuane

Ukoliko ste u prilici da legalno konzumirate kanabis vjerojatno vas je u jednom trenutku zanimalo kako pojačati djelovanje odnosno potenciju kanabisa.

Tijekom godina kružilo je mnogo priča o tome, ali je jedna ostala kao najbolja do danas.

Ta metoda koristi voće koje je gotovo svima pristupačno u većim trgovinama: mango.

Vrlo je zanimljivo da ovakvo tropsko voće može utjecati na potenciju i djelovanje marihuane. Ispod pročitajte zašto.

 

Zašto mango i kanabis?

Mango je prepoznatljiv u svijetu nutricionizma kao odličan izvor vitamina, a posebice vitamina A. Uz vitamine, mango je poseban po tome što sadrži i velike količine terpena, a posebice mircena koji djeluju na iste receptore kao i terpeni iz kanabisa.

THC ili tetrahidrokanabinol daje psihoaktivne učinke i podiže raspoloženje, dok mircen djeluje opuštajuće.

On mangu daje distinktan voćno zemljani miris i aromu. Mircen također možemo u većim količinama pronaći i u kanabisu.

1997. godine, prema švicarskom istraživanju gdje su proučavani terpeni iz 16 različitih vrsti kanabisa, mircen je bio najistaknutiji terpen u svakoj od njih.

 

Terpeni: Sve o mirisu i okusu kanabisa

 

Tajna vjerojatno leži u konzumaciji terpena, koji nakon konzumacije manga djeluje u sinergiji djeluje s onima iz kanabisa zbog entourage efekta – efekta praćenja.

Nakon konzumacije manga, terpeni ulaze kroz organe u krvotok te na kraju u mozak.  Takva reakcija omogućava terpenima iz kanabisa da se vežu direktno na već asporbirane terpene te da lakše dođu do mozga.

To omogućava potentniji i dulji utjecaj marihuane na osobu, no sami efekt te reakcije ovisi o nekolicini faktora poput tolerancije i općeg fizičkog stanja osobe.

 

Ostala korisna svojstva manga

Mango sadrži mircene kao i kanabis te zbog toga utječe na potenciju kanabisa

Važno je napomenuti da mango sadrži polifenole koji djeluju antiupalno i u nekim istraživanjima je pokazao antitumorsko djelovanje na stanice raka dojke, pluća, debelog crijeva, prostate i leukemije, dok su najbolji rezultati viđeni kod raka dojke i debelog crijeva.

Osim toga, mango pomaže kod probave, podiže gustoću kostiju, dobro utječe na kožu i kosu, pomaže kod astme i stabilizira razinu šečera u krvi.

Također, još jedna korisna stvar kod konzumacije manga jest da jedan plod sadrži otprilike 150 kalorija, puno vlakana, niski glikemijski indeks i ima gotovo 85% vode u sebi – što ga čini savršenim za jelo bez straha od debljanja.

 

Kad konzumirati mango, kad kanabis?

Iako neki tvrde da nije bitno kad pojesti mango, danas se savjetuje konzumirati mango prije konzumacije kanabisa.

To posebice vrijedi za one sa sporijim metabolizmom, kojima treba duže vremena da hrana prođe kroz probavni trakt.

Za one s bržim metabolizmom savjetuje se konzumacija većih količina manga, dva ili tri ploda. Važno je napomenuti da će neki više osjetiti djelovanje manga na utjecaj kanabisa, neki manje.

Mango je bitno konzumirati određeno vrijeme prije same konzumacije kanabisa, kako bi terpenima koji se nalaze u mangu dali dovoljno vremena da uđu u krvotok.

 

Ukoliko vas zanima kako smanjiti učinak kanabisa svakako pročitajte:

Kako smanjiti intenzivni učinak kanabisa?

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*