Legalizacija kanabisa u Novom Zelandu doživjela novi zamah!

Legalizacija kanabisa u Novom Zelandu doživjela novi zamah!

Bivša premijerka Novog Zelanda Helen Clark podržava novozelandski nacionalni obvezujući referendum o ukidanju zabrane kanabisa. Referendum će se održati 2020. godine.

U mišljenju objavljenom u britanskom časopisu Guardian pod naslovom “Zabrana kanabisa nigdje ne djeluje; Na Novom Zelandu je red da ga legalizira”; Clark je pozvala birače da Novi Zeland postane prva u skupini 20 zemalja u Oceaniji koja je legalizirala marihuanu.

Takav potez otvorio bi vrata tržištu vrijednom gotovo milijardu novozelandskih dolara (630 milijuna dolara). Tako procjenjuje analitička tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Prohibition Partners.

Došlo je vrijeme da se Novi Zeland suoči sa širokom uporabom i opskrbom kanabisa u zemlji te ga legalizira i regulira na odgovarajući način. Nemamo nikakve koristi od održavanja ilegalnog statusa.

Izvješće objavljeno od strane njezinog istraživačkog fonda (The Helen Clark Foundation) ranije ovog tjedna navodi da će Novi Zeland tada moći birati između kanadskog modela zarade i državnog pristupa koji je uveo Urugvaj.

U radu, “Slučaj DA”, zaklada je pozvala vladu da razvije strukturu za legalno tržište koja sprječava i/ili obeshrabruje pojavu velikih, komercijalnih, profiterskih proizvođača kanabisa i trgovaca na malo.

Vlada Novog Zelanda tražila je povratne informacije o predloženim propisima o medicinskoj kanabisu do 9. kolovoza.

Isto tako, vlada namjerava do sredine prosinca dovršiti propise za provedbu programa medicinskog kanabisa u prvom tromjesečju 2020. godine.

 

(Izvor: mjbizdaily.com)

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*