Kanada: Legalni kanabis se prodaje za manje od 5 dolara po gramu!

Pušači  kanabisa koji žive u Quebecu uskoro će osjetiti mnogo niže cijene na legalnom tržištu kanabisa. Od sutra kompanija HEXO uvodi novu liniju vrlo pristupačnog cvijeta konoplje.

U konačnici, nova linija proizvoda pružit će Kanađanima priliku da nabave veće količine. Uz to,  prodavati će se po vrlo niskim cijenama koje ispadnu manje od 5 USD po gramu.

HEXO je predstavio “Original Stash”

Nova linija HEXO cvijeta naziva se Original Stash. Prema priopćenju tvrtke, Original Stash dolazi u paketima po 28 grama.

To je vidljiva razlika od tradicionalne prodaje, gdje se obično prodaje u manjim količinama. Ponudit će i znatno niže cijene od onih koje se uobičajeno vide na legalnom tržištu. Konkretno, HEXO će prodavati pakete cvijeta kanabisa po 28 grama za 125 dolara, uključujući poreze.

Za sada HEXO započinje s hibridnom vrstom uz dominantnu Sativa genetiku. Tvrtka zove ovu pilot vrstu OS.210 te kažu da sadrži 12-18 % THC-a.

Legalni kanabis u kanadi jeftiniji od 5 dolara po gramu
HEXO CORP – thestar.com

Pokušaj potkopavanja ilegalnog tržišta

HEXO je ovu novu liniju suhog cvijeta razvio prvenstveno kako bi se natjecao s  ilegalnim tržištem marihuane. Tvrtka je navela da je izračun cijene bio konkurentan cijenama na crnom tržištu.

“Prosječnom potrošaču postaje sve teže razlikovati proizvode koji su legalni, u odnosu na one koji nisu”, rekao je izvršni direktor i suosnivač HEXO-a Sebastien St-Louis u priopćenju za javnost. “Naš je cilj sa originalnim Stashom uništiti nelegalno tržište, educirati potrošače o vrijednosti reguliranog i testiranog proizvoda i natjerati ih da legalno kupuju svoj kanabis.”

Dodao je:

“Sada se izravno natječemo na ilegalnom tržištu i potrošačima pružamo pristupačan, kontroliran, kvalitetan proizvod. Nadalje, potrošačima pružamo mogućnost manje ambalaže u formatu od 1 oz, za koju znamo da je toliki broj prioriteta. “

Rekreativna marihuana zakonita je u cijeloj Kanadi već više od godinu dana. Unatoč tome, ankete pokazuju da mnogi Kanađani i dalje kupuju ilegalno kanabis.

Međutim, u mnogim slučajevima potrošači možda ne znaju da kupuju iz ilegalnih izvora. Prema HEXO-u, mnogi nelegalni proizvodi imaju isto pakiranje kao legalni proizvodi. Nadalje, mnogi nelegalni prodavači koriste usluge dostave na kućnu adresu i web stranice koje izgledaju legitimno.

Nedavna istraživanja pokazala su da otprilike 20 posto ljudi koji kupuju kanabis s ilegalne web stranice ne znaju da je to ilegalni izvor.

Slični trendovi postoje gotovo za sve proizvode od kanabisa. U stvari,  trećina Kanađana koji su kupovali ilegalne proizvode nije bilo svjesno da kupuju iz ilegalnih izvora.

“Web stranice dobro su izrađene, omogućuju potrošačima kupnju putem interneta, a proizvodi se isporučuju na njihova vrata”, rekao je St-Louis. „Ali znamo da ilegalni proizvodi od kanabisa mogu – i to često – sadržavati teške metale, pesticide i druga onečišćenja, a to se mene duboko tiče.“

Za sada će HEXO-ov originalni Stash prvo krenuti u prodaju u Quebec-u. Kompanija je navela da će se taj proizvod u budućnosti morati pojaviti širom Kanade.

 

Kanada: U Quebecu je odsada legalno uzgajati u vlastitom domu

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*