Kanabis i posttraumatski stresni poremećaj (PTSP)

posttraumatski stresni poremećaj i kanabis

Tijekom svoje zabrane, kanabis se smatra lijekom za suočavanje s lijekovima. Osobito u osoba s anksioznim poremećajima kao što su posttraumatski stresni poremećaj ili PTSP.

Studije koje je financirala vlada, a koje su istraživale vezu između kanabisa i PTSP-a, često koriste pojam “poremećaj zlouporabe marihuane”, problem koji se javlja zajedno s potrebom rehabilitacije.

Postoji ogroman broj dokaza da PTSP i kanabis idu ruku pod ruku. No, dok većina studija ističe prevalenciju zlouporabe marihuane među pacijentima s PTSP-om, manjina novih istraživanja gleda na pitanje u obrnutom smjeru: može li kanabis učinkovito liječiti PTSP?

Život s PTSP-om

PTSP ili posttraumatski stresni poremećaj je stanje tjeskobe uzrokovano uznemirujućim epizodama, kao što su vojne borbe ili seksualni napadi.

Tri klase simptoma karakteriziraju posttraumatski stresni poremećaj:

  • ponovno doživljavanje
  • izbjegavanje
  • hiper uzbuđenje (npr. Uspomene, društvena izolacija, nesanica).

Postojanost PTSP-a s vremenom pripisuje se promjenama u kemiji mozga koje se javljaju u vrijeme traume, kada su adrenalinski hormoni i hormoni stresa hiper-osjetljivi.

Od devete godine, Ben Nichols je iskusio simptome PTSP-a koji su ga iscrpljivali. Uz to su se pojavili i drugi problemi kao što su nesanica i ADD.

Ben uzima Adderall kako bi mu pomogao u poteškoćama s koncentracijom uzrokovanim PTSP-om. Isto tako se okreće kanabisu kako bi liječio tjeskobu.

“Pomaže kod svakodnevnih zadataka poput škole, posla i odnosa”, rekao je Ben. „Moje misli i kanabis pomažu mi usporiti i razmisliti o traumi umjesto da se sakrijem od nje. Mogu reći da mi pomaže jer su mi obrasci spavanja normalni i nemam napade tjeskobe. ”

Pročitajte kako medicinska marihuana pomaže pri liječenju ADHD-a!

Ben je sretan što živi u državi s pravnim medicinskim kanabisom, ali nemaju svi oboljeli od PTSP-a pristup neviđenom olakšanju. Borbeni veterani imaju osobito visoku sklonost prema PTSP-u, a statistike pokazuju da oko 1 od 5 vojnika raspoređenih u Iraku i Afganistanu to doživljava.

S obzirom na federalno zabranjeni status kanabisa, veterani se umjesto toga usmjeravaju prema antidepresivima i antipsihoticima, lijekovima koji su imali vrlo malo uspjeha u liječenju teških simptoma PTSP-a.

“Droge koje su im davali … nisu mogli ustati ujutro”, rekao je prvi vojni narednik Gregory Westbrook. “Većina dečki nisu bili tipovi vojnika koji su imali probleme prije Iraka ili čak u Iraku, ali ih vraćaju i stavljaju na te droge, a oni zaspu u stolici.”

SPONZORIRANO

Nisu mogli funkcionirati, osobito u civilnom poslu. Možda je marihuana alternativa.

Kako kanabis može pomoći liječiti PTSP?

Trenutno ne postoje specijalizirani učinkoviti lijekovi za pacijente koji boluju od PTSP-a, ali s novim otkrićima u terapijskom žarištu našeg tijela – endokanabinoidnom sustavu – istraživanja počinju otvarati nove putove razumijevanja i liječenja PTSP-a.

Jedan od istraživača PTSP-a i kanabisa je Multidisciplinarna udruga za psihodelične studije (MAPS). Martin Lee je zaposlenik MAPS-a i direktor projekta CBD, a dubinski je proučio posttraumatski stresni poremećaj i kanabinoide.

“Istraživači su otkrili da su osobe s PTSP-om imale nižu razinu anandamida, endogenog kanabinoidnog spoja, u usporedbi s onima koji nisu pokazivali znakove PTSP-a”, napisao je Lee, “Urođeni svim sisavcima. isti receptori koje aktiviraju THC i druge komponente biljke marihuane. ”

Drugim riječima, jedan stup PTSP-a je endokanabinoidni nedostatak. Tijelo prestaje proizvoditi dovoljno endokanabinoida da popuni mjesta receptora. To je mjesto gdje kanabinoidi pronađeni u marihuani igraju terapijsku ulogu.

Popunjavanjem ovih nedostajućih endokanabinoida s onima koji se nalaze u kanabisu, istraživači smatraju da bi farmaceutska sredstva od kanabisa mogla donijeti olakšanje od traumatskih sjećanja.

“Znanstvenici su utvrdili da normalno signaliziranje CB-1 receptora deaktivira traumatska sjećanja i daruje ga zaboravom,”, rekao je Lee, “ali iskrivljena signalizacija CB-1, zbog deficita endokanabinoida (niske razine anandamida u serumu) dovodi do strahovanja, konsolidacije pamćenja i kronične tjeskobe, obilježje PTSP-a. ”

Pristup medicinskoj marihuani za PTSP

Pacijentima s PTSP-om se savjetuje da se najprije posavjetuju s liječnikom prije liječenja simptoma kanabisom. Potrošači koji nisu navikli na marihuanu mogu otkriti da THC pogoršava simptome anksioznosti.

Kanabidiol, poznatiji kao CBD, kanabinoid je marihuane koji suzbija neke od učinaka THC-a, uključujući paranoju i anksioznost. Daljnja istraživanja koja se bave odnosom između THC-a i CBD-a mogu dovesti do podnošljivih varijanti lijekova od kanabisa za osobe s visokom anksioznošću. Šteta uzrokovana PTSP-om ne može se u potpunosti otkloniti bilo kakvim lijekovima. Srećom za neke, kanabis osigurava predah kada ništa drugo ne može.

Unatoč snažnoj potrebi za razvojem učinkovitijih lijekova bez štetnih nuspojava, obećavajuće mogućnosti kanabisa neprestano se odbacuju od istraživačkih organizacija koje podupire vlada. Međutim, napredak se primjećuje otkako se educira o ljekovitim svojstvima kanabisa.