Kako prepoznati napušenu osobu?

Simptomi rekreativnih pušača

kako prepoznati napušenu osobu

Tražite novu osobu s kojom bi mogli podijeliti joint? Zanima li vas kako prepoznati napušenu osobu?

Skupili smo listu stereotipa kako bi mogli prepoznati pušača marihuane. Pomoći će vam da znate na što treba obratiti pažnju.

Treba biti oprezan kod procjene jer se neki simptomi konzumiranja marihuane mogu lako zamijeniti. Primjerice netko tko ima crvene oči ne mora biti „napušen“, može imati alergijsku reakciju ili je dugo gledao u ekran. Ako netko ima umorne oči i nije koncentriran na ono što govorite, možda je samo umoran od posla.

Ako obratite pažnju na osnovne znakove bit će vam lakše prepoznati osobu koja puši travu.

Kako prepoznati pušača?

Nose “hippie” odjeću

Pušaći ne nose samo dredove i reggae majice s likovima Bob Marleyja ili marihuane kao u filmovima iz 70-tih. Postoje i drugi znakovi kako prepoznati napušenu osobu.

Većina pušača se odijeva udobno. Vole nositi trenirke, tenisice i udobne dukserice. Također, često sa sobom imaju sunčane naočale. Nose ih čak i ako nema sunca, vjerojatno da sakriju crvene oči.

 

“Napušene oči”

Crvene, nadražene oči su najčešći znak koji otkriva pušače marihuane. THC snižava krvni tlak pa zbog toga dolazi do proširenja krvnih žila. Kad se očni kapilari šire povećavaju protok krvi u oči i smanjuju interokularni tlak. Povećani protok krvi uzrokuje crvenilo oči.

Crvene oči može izazivati i jako sunce ili alergija, stoga treba biti oprezan prilikom donošenja zaključka. Također, često je primjetno da se oči pušača sjaje i cakle. Obratite pozornost na teške i umorne kapke, podočnjake te usporene poglede.

"stoneri" se vole odijevati udobno. Kako prepoznati napušenu osobu?

Vole broj 420

Pušaći marihuane fascinirani su brojem 420. Broj se u jednoj teoriji referira na vrijeme 4 i 20 sati. Tad su se sastajali Waldos, grupa učenika srednje škole San Rafael. Svaki dan bi u isto vrijeme, pušili na zidiću. Pročitajte više o tome kako je broj 420 postao popularan termin povezan s marihuanom.

Ako vaš kolega s faksa naglasi da je 4:20 ili se često nalazite u to vrijeme, vjerojatno se družite s pušačem. Pogledajte dali na njegovim stvarima, muzičkim instrumentima i torbama postoje naljepnice s brojem 420.

Teško se koncentriraju

Osobe koje puše marihuanu često ne razumiju o čemu pričate iz prve ili se izgube u toku razgovora. Treba im dugo vremena da odgovore. Vrlo je vjerojatno da pričate s “napušenom osobom”, ako se morate često ponavljati.

Ljudi koji puše marihuanu zaboravljaju na neke razgovore. Ponekad ne pamte ni što su rekli na početku razgovora. Vrlo lako zaboravljaju događaje koji su se desili prije nekoliko dana ili što ste pričali. Stoga ponavljaju priče više puta.

Pričaju smireno i opušteno.

Drže cigaretu kao joint

Ako primijetite da vaš kolega drži cigaretu kao joint, možete lako pretpostaviti da se radi o “stoneru”.

Pušaći joint drže između palca i kažiprsta. Može se desiti da iz navike drže cigaretu kao joint. Nitko nije naučio nekog tko puši cigarete, kako držati joint, osim ako već prije nisu sami sebe naučili.

Pušaći marihuane vole pušiti duhan, zato što je praktičniji i jeftiniji za motanje.

Crvene, nadražene oči su najčešći znak konzumiranja marihuane. Više u članku kako prepoznati napušenu osobu

Uvijek su spremni za slatko

Postoji svjetski poznat stereotip, koji naravno ne mora biti nužno istinit kod svih pušaća, a to je da neki pušači često žude za slatkišima ili brzom hranom.

Prema nekim istraživanjima THC stimulira receptor, koji je odgovoran za osjet mirisa. Time direktno utječe i na povećanje apetita.

Mršavi su

Iako marihuana stimulira apetit, s vremenom organizam razvija toleranciju na THC.

Razvojem tolerancije će se postepeno smanjivati sposobnost konoplja da potakne tek. Stoga su osobe koje često konzumiraju marihuanu mršavi.

 

Uvijek su opušteni

Marihuana je efektivna kod opuštanja. Naše tijelo je puno endokanabinoida. Oni kontroliraju razinu tjeskobe i stresa u tijelu. THC iz marihuane djeluje s tim endokanabinoidima i opušta tijelo.

Pušači su uvijek opušteni, smireni i blago nasmijani.

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti s portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

 

1 komentar

  1. “Uvijek su opušteni” , osim u krizi, tj. Nedostatku marihuane. Tada postaju bijesni i agresivni, i nemaju puno veze sa veselim Spužva Bobom, također, nisu opušteni nego su demotivirani, znači ne mogu se motivirati za puno toga, npr. Da se operu, završe školu i sl. Nakon “opuštenosti nastupaju depresivna stanja i osoba, naravno ponovo želi uzeti travu, jer je depresija sranje. I eto ti začaranog kruga.
    Ako se osjećaš loše, možeš leći na sunce i pustiti da te grije, leći u travu i gledati kako oblaci prolaze, možeš trčati, brzo hodati, plesati na omiljenu glazbu, možeš cijelu noć gledati komedije ili pričati sa frendicom, možeš hodati po dućanima i isprobavati najgluplju i najsmješniju odjeću za koju znaš da je nikada nećeš kupiti, ili bezbroj raznih aktivnosti zbog kojih ćeš se osjećati bolje, i bit ćeš motiviran živjeti život kakav želiš. Sretno.

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*