Grčka: Odobrene licence za 26 razvojnih tvrtki u tržištu medicinskog kanabisa

Grčka: Odobrene licence za 26 razvojnih tvrtki u tržištu medicinskog kanabisa

Odobrenje 26 novih operacija uzgoja medicinske marihuane donijelo je sa sobom nadu u ekonomski oporavak Grčke.

Grčka je odobrila 26 dozvola za uzgoj marihuane u medicinske svrhe, izvijestio je National Herald.

Novoizabrana vlada u Grčkoj nada se da će rast operacija uzgoja marihuane oživjeti ekonomiju zemlje, koja se polako oporavlja od dužničke krize. Prisjetimo se, prije jednog desetljeća je spomenuta kriza dovela do tri međunarodne pomoći u ukupnom iznosu od 364,22 milijarde američkih dolara.

Grčka je odobrila dozvole za uzgoj i preradu. Od 72 zahtjeva četiri je odbijeno, a 42 se još uvijek pregledava.

Grčka vlada legalizirala je kanabis za medicinsku upotrebu 2017. godine, a u ožujku 2018. ukinula je zabranu uzgoja i proizvodnje marihuane.

Medicinski kanabis je legalan za uzgoj u Grčkoj.

Glasnogovornik vlade rekao je partnerima za zabranu da su veoma uzbuđeni zbog potencijala medicinskog kanabisa, a zemlja traži međunarodna ulaganja.

Kanadske su tvrtke među onim međunarodnim investitorima koje grčka vlada želi privući.

Costas Vamvakas, vlasnik i izvršni direktor VK PREMIUM Business Consultants baziranog u Ateni, kaže:

Došlo je do promjene u vladi, ali nova uprava u potpunosti podržava ovu vrstu inicijative. Zemlji je potrebna gotovina i to mogu omogućiti izravna strana ulaganja. Ministri su mi izričito rekli da u potpunosti podržavaju medicinski kanabis i učinit će sve da to podrže. Tvrtke iz Kanade, Izraela i Nizozemske gledat će na partnerstvo s grčkim tvrtkama.

Dobivanje više stranih ulaganja glavni je prioritet grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa.

Većina medicinskog kanabisa u Europi dolazi iz Kanade, Nizozemske i Ujedinjenog Kraljevstva, objavio je u veljači 2019. godine Marijuana Business Daily.

Prve grčke dozvole za uzgoj medicinske marihuane dodijeljene su Bioprocannu SA i Biomecannu u studenom 2018., izvijestio je grčki City Times. Biomecann ima 11 hektara na području Larise, a očekuje se da će operacija stvoriti 51 radnih mjesta, navedeno je u članku.

46-ak hektara Bioprocanna u Korintu stvorit će 66 radnih mjesta, izvijestio je Times, dodajući da su grčki ulagači dio dviju kompanija, ali većina dioničara je međunarodna.

Uzgajanje i proizvodnja polako se pokreću u Grčkoj jer su tvrtkama potrebne tri odvojene dozvole za pokretanje poslovanja.

U Grčkoj postoji izvjesna zabuna oko proizvodnje THC-a. Vamvakas nadodaje:

Tržište želi upakirani suhi cvijet, stoga očekujte dosta veliku proizvodnju THC-a za medicinsku upotrebu. Problem je što je proizvodnja THC-a siva zona, a tvrtke bi trebale zahtijevati eksplicitnije upute od vlade.

 

(Izvor: thegrowthop.com)

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*