Donacije medicinskog kanabisa pomažu u smanjenju upotrebe opioida

Foto: Canva

Nedavni državni zakon Kalifornije pruža pravni put za licencirane operatere kanabisa da besplatno doniraju višak i proizvode kojima ističe rok trajanja prihvatljivim pacijentima, piše High Times.

Od početka ovog novog zakona, jedno od najdugovječnijih odjela Nacionalne organizacije za reformu zakona o marihuani (NORML), Los Angeles NORML , neprofitna organizacija 501(c)(3), počela je raditi zajedno s Veterans Cannabis Coalition te će utjecati na promjene putem SB-34 . Izvršni direktor NORML-a u Los Angelesu, Ian Rassman , i izvršni direktor i osnivač Veterans Cannabis Coalition, Eric Goepel, postavili su misiju svoje organizacije da se usredotoče na razvoj programa koji okružuju ovaj jedinstveni zakon.

Njihov se program temelji na modelu koji su razvili Goepel i Shelly McKay, suosnivačica tvrtke Kannabis Works gdje je program prvi put uveden. Pokrenula je prvi dan kada je novi zakon o SB-34 stupio na snagu 1. ožujka 2020. Kannabis Works od tog vremena održava dosljednu mjesečnu donaciju. Postali su najdugovječnije mjesto za donacije prema ovom zakonu i služe kao presedan na kojem su izgrađeni drugi programi.

Programi koji koriste pacijentima i zajednici

Umjesto stvaranja samostalne neprofitne organizacije ili brenda životnog stila “socijalne pravde”, Los Angeles NORML i Veterans Cannabis Coalition usredotočili su se na revitalizaciju i iskorištavanje postojećih neprofitnih subjekata. Nastoje izgraditi programe donacija kanabisa koji istodobno koriste zajednicama, pacijentima i industriji u cjelini.

Iako SB-34 ne stvara nikakve porezne poticaje, on smanjuje troškove oslobađanjem određenih državnih poreza (uzgoj, korištenje i trošarina) ovisno o vrsti licence. Kada se pravilno koordiniraju kroz opskrbni lanac, donacije SB-34 mogu se isporučiti pacijentima uz relativno niske zajedničke troškove rada i materijala.

Licencirane kalifornijske tvrtke za proizvodnju kanabisa u jedinstvenoj su poziciji da legalno daju lijekove za održavanje života ljudima, od kojih mnogi teško pate zbog nedostatka pristupa i/ili sredstava da si priušte legalni kanabis. Svaki kutak industrije može sudjelovati. To uključuje kultivatore i proizvođače, trgovce na malo (izlozi i dostava), distributere, laboratorije za testiranje, robne marke i pomoćne tvrtke (pravne, tehnološke, administrativne itd.).

Testiranje bez ikakvih troškova

“Surađivali smo s mnogim robnim markama i trgovcima na lokalnoj implementaciji programa društvene odgovornosti poduzeća koji uistinu koriste medicinskim pacijentima u njihovim zajednicama. Pomažemo tim zajednicama pružajući siguran pristup proizvodima testiranim u laboratoriju bez ikakvih troškova. Nadalje, osnažujemo lokalne trgovce i robne marke da nastave suosjećajni rad čak i nakon naših događaja. Ovaj program je veliki dio promjene stigme i to je veliki razlog zbog kojeg sam i dalje zagovornik njegovog širenja,” rekao je Ian Rassman . “Šalje signal zajednici u cjelini da je kanabis lijek .”

Los Angeles NORML i Veterans Cannabis Coalition usmjereni su na pomoć veteranima, neizlječivo bolesnima, starijim osobama i onima koji pate od psihičkih problema. Trenutačno imaju više od 100 aktivnih sudjelujućih robnih marki, 600+ jedinstvenih pacijenata koji su opsluženi, 10+ aktivnih maloprodajnih i neprofitnih partnera i 12 stranica za donacije koje su rezultirale s više od 4 milijuna dolara maloprodaje medicinskog kanabisa doniranog zajednici tijekom posljednje 2 godine.

“Vrlo je emotivno dirljivo iskustvo prisustvovati jednom od ovih događaja donacija”, rekao je Ian Rassman iz Los Angeles NORML-a. “Svaki put čujem dirljive priče o pojedincima koji su uspjeli smanjiti ili eliminirati opioide iz svojih dnevnih lijekova zamjenom kanabisa. U velikoj većini, ovi pacijenti pričaju kako su prije sjedili na kauču gledajući kako im život prolazi pred njima, a sada osjećaju da su se vratili u život i ponovno se družili sa svojom obitelji i prijateljima. To su snažne izjave koje će vas stvarno pogoditi za srce.”

Ian je nastavio naglašavati kako su ti ljudi često u suzama dok mu pričaju priče o tome kako su ponovno otkrili svoj najbolji život uz pomoć medicinskog kanabisa.

Industrija kanabisa do 2030. mogla bi vrijediti 72 milijarde dolara

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*