Istraživanje dokazalo: CBC i CBG djeluju na ljudske stanice karcinoma probavnog sustava

Dokazano je da CBC i CBG djeluju na karcinom probavnog sustava

Američka farmaceutska kompanija za kanabis dokazala je da dva kanabinoida, kanabikromen (CBC) i kanabigerol (CBG), pokazuju antitumorska svojstva kod testiranja na ljudskim stanicama gastrointestinalnog karcinoma  (GCC).

Nakon niza provedenih testova u njihovom HTS pogonu ( High Through-put Screening ) u Izraelu, kompanija Cannabics Pharmaceuticals Inc. sa sjedištem u Marylandu nedavno je objavila preliminarne rezultate, za koje CTO i suosnivač dr. Eyal Ballan kažu da potvrđuju viziju tvrtke kao pionira u liječenju raka kanabinoidima.

Doktor Ballan kaže da su karcinomi probavnog sustava jedan od najrasprostranjenijih uzroka smrti povezanih s rakom u svijetu. Voditelj istraživanja o kanabinoidima, dr. Yaakov Waksman, kaže da je njegova radna pretpostavka takva da rezultati pokazuju da možda postoji povezanost između topološkog područja polarne površine kanabinoida i sposobnosti da inducira antikancerogenu aktivnost te da umanji vitalnost stanica raka.

Istraživači su koristili HTS platformu tijekom istraživanja kako bi testirali nekrotične učinke različitih kanabinoida na ljudski GCC. CBC i CBG pokazali su značajno veće stope nekroze u gastrointestinalnog karcinoma kod ljudi u usporedbi s drugim kanabinoidima.

Cannabics je objavio ovog mjeseca da je potpisao Memorandum  s RCK Medical Cannabis u Izraelu za razvoj lijekova usmjerenih prema liječenju gastrointestinalnog karcinoma.

“Zaintrigirani smo zbog naše uključenosti u razvoj vrste kanabisa za liječenje karcinoma”, rekao je suosnivač RCKMC-a i CTO dr. Noam Chehanovsky.

“Imamo veliku raznolikost vrsti kanabisa i stručnost u području, što zajedno s našim tehnologijama uzgoja dovodi do mogučnosti uzgoja širokog spektra fenotipova koji će biti dalje ispitivani od strane stručnjaka za kanabis i razvoj lijekova.”

SPONZORIRANO

sponsored

Kroz suradnju, Cannabics i RCKMC planiraju uzgoj vrsti kanabisa s kanabinoidnim profilima koji su dosad pokazali antitumorska svojstva u pretkliničkim istraživanjima karcinoma probavnog sustava.

Prema Cannabicsu, takve sorte bit će izvor genetike za razvoj botanički izvedenih aktivnih farmaceutskih sastojaka.

Dr. Ballan kaže da je RCKMC pionir u biljnoj genetici i uzgoju čija će stručnost sinergirati s kliničkim mogućnostima Cannabics-sa da stvore osnove za razvoj  lijekova od sjemena do formule.

 

izvor: Cannabics istraživanje

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*