Recept: CANNABROWNIES

KAKO NAPRAVITI BROWNIESE S MARIHUANOM?

Brownie je jedan od jednostavnijih recepata za „infused goods“ koje možete napraviti u svom domu s lakoćom.

PLAĆENI OGLAS

Kolače ili bilo koja druga jela sa kanabisom probajte raditi sami kako bi znali koliko ste stavili marihuane te kako bi kasnije lakše odredili koliko treba uzeti da bi se postigli željeni učinci.

Za recept treba optimalno 3.5 grama smrvljenog suhog cvijeta kanabisa, ali možete staviti i manje. Ostatke možete spremiti u hladnjak i čuvajte za kasnije, ali jasno označite posudu da ne bi bilo zabune ? !

 

Prije nego započnete kuhanje s marihuanom ona treba biti dekarboksilirana da bi se aktivirao THC. Dekarboksilacijom omogučavamo da naši kolači imaju psihoaktivna svojstva, naravno jer je i to svrha, zar ne? Što je to onda dekarboksilacija? Moglo bi se reći da je to “fancy” pojam podgrijavanja marihuane kako bi ona prešla u psihoaktivnu formu.

 

BROWNIESI

Napomena: Recept je za 8 kolača. Iako su ukusni ne preporučamo da pojedete više od jednog u istom vremenskom razdoblju.

 

110 grama tamne čokolade

šalica kanabis maslaca

1.5 šalice šečera

Pola žličice soli

3 žličice vanilin šečera

3 jaja

2 šalice brašna

 

MASLAC OD MARIHUANE(CANNABUTTER)

Napomena: Recept je za 1 šalicu maslaca

7 grama smrvljenih cvijetova marihuane

1 šalica maslaca(kokosov ili obični)

 

Za maslac od marihuane:

 1. Uključite pečnicu na 100 stupnjeva. Rasporedite kanabis podjednako po cijeloj posudi. Preporučamo da koristite papir za pečenje. Pecite 40—50 minuta ili dok posmeđi i dok osjetite intenzivan miris. Savjetujemo da provjeravate pećnicu svakih 20 minuta . Nakon toga izvadite iz pećnice i ostavite sastrane.
 2. U srednjoj posudi otopite maslac na laganoj vatri. Dodajte u maslac dekarboksiliranu marihuanu i ostavite na kuha na laganoj vatri. Napominjemo da je ovaj dio najbolje raditi što duže na što laganijoj vatri(najbolje bi bilo da kuhate na pari). Kuhajte najmanje 45 minuta do sat vremena, iako se preporuča i kuhanje od 2+ sata, to ostavljamo Vama na izbor. Nakon kuhanja maknite s vatre.
 3. Procijedite maslac s marihuanom kroz cjedilo ili gazu u šalicu. Ostatke koji ostanu u cjedilu odstranite ili sačuvajte za kasnije za čaj.

 

Za browniese:

 1. Zagrijte pečnicu na 180 stupnjeva .
 2. Otopite čokoladu.
 3. Dodajte maslac od marihuane u otopljenu čokoladu i promiješajte te nakon toga dodajte šečer, sol i vanilin šečer.
 4. Dodajte jaja,jedno po jedno, i miješajte dok se smjesa ne homogenizira.
 5. U smijesu dodaje brašno.
 6. Smijesu izlijte u namašćenu posudu(preporučamo papir za pečenje) i pecite 25-30 minuta.
 7. Nakon pečenja izvadite i ostavite da se hladi pola sata.
 8. Izrežite na 16 dijelova
 9. Uživajte!

 

Evo i video (ENG):

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.