Recept za kolače s kanabisom: Popularni CANNABROWNIES!

Browniesi su jedni od jednostavnijih recepata za ediblese ( hr. – hranu s kanabisom ) koji možete napraviti u svom domu s lakoćom. Kolače ili bilo koja druga jela/deserte s kanabisom probajte raditi sami kako bi znali omjer kanabisa te kako bi kasnije lakše odredili optimalnu dozu da bi se postigli željeni učinci.

Za recept je optimalno potrebno 3.5 grama smrvljenog suhog cvijeta kanabisa, ali možete staviti i manje. Ostatke kolača nakon korištenja možete spremiti u hladnjak i čuvati za kasnije, ali jasno označite posudu da ne bi bilo zabune!

Prije nego započnete, marihuana treba biti dekarboksilirana kako bi se u njoj aktivirao THC. Dekarboksilacijom omogućavamo da kolači imaju psihoaktivna svojstva.

Što je to dekarboksilacija?

Dekarboksilacija je proces aktivacije THC-a. Podizanjem temperature karboksilna kiselina THCA prelazi u psihoaktivni THC.

 

BROWNIESI S KANABISOM

Napomena: Recept je za 8 kolača. Iako su ukusni ne preporučujemo da pojedete više od jednog u istom vremenskom razdoblju.

 

110 grama tamne čokolade

šalica kanabis maslaca

1.5 šalice šećera

Pola žličice soli

3 žličice vanilin šećera

3 jaja

2 šalice brašna

 

MASLAC OD KANABISA(CANNABUTTER)

Napomena: Recept je za 1 šalicu maslaca

7 grama smrvljenih cvjetova marihuane

1 šalica maslaca(kokosov ili obični)

 

Za maslac od kanabisa:

 1. Uključite pećnicu na 100 stupnjeva. Rasporedite kanabis podjednako po cijeloj posudi. Preporučujemo da koristite papir za pečenje. Pecite 40—50 minuta ili dok posmeđi i dok osjetite intenzivan miris. Savjetujemo da provjeravate pećnicu svakih 20 minuta . Nakon toga izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
 2. U srednjoj posudi otopite maslac na laganoj vatri. Dodajte u maslac dekarboksiliranu marihuanu i ostavite na kuha na laganoj vatri. Napominjemo da je ovaj dio najbolje raditi što duže na što laganijoj vatri(najbolje bi bilo da kuhate na pari). Kuhajte najmanje 45 minuta do sat vremena, iako se preporučuje i kuhanje od 2 i više sati, to ostavljamo Vama na izbor. Nakon kuhanja maknite s vatre.
 3. Procijedite maslac s marihuanom kroz cjedilo ili gazu u šalicu. Ostatke koji ostanu u cjedilu odstranite ili sačuvajte za kasnije za čaj.

 

Za browniese:

 1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva .
 2. Otopite čokoladu.
 3. Dodajte maslac od marihuane u otopljenu čokoladu i promiješajte te nakon toga dodajte šećer, sol i vanilin šećer.
 4. Dodajte jaja i miješajte dok se smjesa ne homogenizira.
 5. U smjesu dodajte brašno.
 6. Smjesu izlijte u namašćenu posudu(preporučamo papir za pečenje) i pecite 25-30 minuta.
 7. Nakon pečenja izvadite i ostavite da se hladi pola sata.
 8. Izrežite na 16 dijelova
 9. Uživajte!

Video (ENG):

Portal „vutropedija.com“ se ograđuje od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i prometa kanabisom u državama gdje je ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalitet kanabisa u državi u kojoj se nalazite. Savjeti sa portala „vutropedija.com“ ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija obratite se svom liječniku.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*