Brzom reakcijom policije u Splitu “spašeni” smo od “narko” dvojca s JEDNIM jointom!

Hrvatska policija opet u potjeri za kanabisom

U jučerašnjoj intenzivnoj potjeri u Splitu je pao dvojac s 1.3 grama kanabisa – jednim jointom. Kako prenosi Slobodna Dalmacija: “Dvojici Splićana prisjelo je pušenje marihuane jer ih je zabranjeno zadovoljstvo, osim nabavne cijene za “travicu”, koštalo i novčane kazne od tri tisuće kuna. Jednog je uhitio interventni policajac u lučici Špinut dok je drugi zatečen u Stobreču.”

Dakle, ovaj dvojac koji je prema policiji bio izrazito opasan za društvo osim navedene “nabavne cijene za travicu” koja na ulici vrijedi desetak eura mora platiti čak tri tisuće kuna kazne!

Uz kronični nedostatak policajaca u RH, imamo se razloga upitati – kako se prioritizira kontrola te održavanje javnog reda i mira? Je li isti slučaj i s maloljetnom djecom koja duboko u noći bez nadzora partija po klubovima, skupinama koje se alkoholiziraju na javnim mjestima itd.?

U nastavku prenosimo tekst sa SD kako je tekla intenzivna istraga za dvojcem koji su evidentno koristili kanabis za osobnu uporabu, a ne za preprodaju.

U travnju prošle godine interventni policajci su oko 21.30 sati patrolirali splitskom lučicom o čemu je na Prekršajnom sudu svjedočio jedan od njih.

– Ugledali smo Golf u kojem su bile tri osobe sumnjivog ponašanja. Čim smo krenuli prema njima, ovaj sa zadnjeg sjedišta je izašao iz vozila i odšetao prema brodovima. Zaustavili smo službeno vozilo i ja sam krenuo za njim. Vidio sam da u ruci ima joint koji je razderao i bacio na beton. Pokupio sam ostatke smotane cigarete i stavio u PVC vrećicu. Mladića smo odveli u postaju gdje se preliminarnim testom utvrdilo kako cigareta mase 1,3 grama sadrži marihuanu – ispričao je policajac.

Protiv 36-godišnjaka koji se pokušao riješiti jointa podnijet je optužni prijedlog te je na Prekršajnom sudu u Splitu kažnjen sa 3.000 kuna. Otegotna okolnost mu je bila što je ovo treći put da je uhićen zbog posjedovanja opojne droge. Osim toga mora platiti i 200 kuna sudskih troškova.

Drugi Splićanin (31) uhićen je sredinom kolovoza oko ponoći kada su ga u noćnoj šetnji Stobrečom prekinuli policajci Druge policijske postaje. Kod njega su našli paketić s 1,5 grama marihuane. U konačnici je prekršajno kažnjen s 2.700 kuna, a olakotna okolnost mu je bila što mu je to prvi prekršaj te vrste. Također mora platiti 200 kuna sudskog troška.

U oba slučaja prekršajna sutkinja je išla ispod minimuma jer je zapriječena kazna za posjedovanje marihuane od 5.000 do 20.000 kuna ili do 90 dana zatvora.

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*