Bivšem zatvoreniku iz nosa izvučen kanabis star osamnaest godina!

Kanabis u nosu

Jedna stvar je zaboraviti gdje ste nešto sakrili prije gotovo dvadeset godina. Sasvim druga ako vam je to bilo skriveno u nosu. Ovo je nevjerojatna priča o 48-godišnjem bivšem zatvoreniku, čiji je pokušaj krijumčarenja detaljno opisan u izvještaju slučaja koji je objavio British Medical Journal.

Prema Daily Mailu, liječnici u Australiji obavili su CT pretragu bivšeg zatvorenika, koji se žalio na glavobolje. Liječnici su sumnjali da je uzrok rinolit, koji autori izvještaja o slučaju definiraju kao “karbonatne betone nosne šupljine formirane oko nidusa koji može biti endogen (npr. iskrivljeni zub) ili egzogeno strano tijelo (npr. plastična perla koju je dijete progutalo). ” Prema studijama, procjenjuje se da se rinoliti nalaze kod jednog od 10.000 oboljelih.

Pregled je otkrio značajnu leziju u jednoj od nosnih šupljina, zbog čega su liječnici uputili pacijenta na odjeljenje za uho, nos i grlo. Za vrijeme boravka na otorinolaringologiji, pacijent je opisao povijest začepljenja nosa i infekcija sinusa. Uz pomoć novih informacija liječnici se otkrili uzrok boli, kada su mu iz nosa uklonili “gumenu kapsulu koja sadrži degeneriranu biljnu tvar.”

Nakon ispitivanja pacijenta oko detalja, liječnici su saznali da je “gumena kapsula” napunjena kanabisom. Pacijent je rekao da mu je ta kapsula u nosu već osamnaest godina, otkad ju je pokušao prokrijumčariti u zatvor.

Nos nije baš idealno mjesto za sakrivanje kanabisa

“Tijekom posjeta zatvoru, pacijentova djevojka mu je nabavila malu količinu kanabisa koju je spremila unutar balona”, napisali su liječnici, citirajući Daily Mail. “Kako bi izbjegao otkrivanje, pacijent je ubacio paket u desnu nosnicu. Unatoč učinkovitom krijumčarenju paketa pokraj zatvorskih čuvara, pacijent je zatim slučajno gurnuo paket dublje u nosnicu i bio je uvjeren da ga je progutao. Ostao je nesvjestan prisutnosti paketića sve dok mu nije predstavljen neobičan histopatološki izvještaj. ”

Nakon operacije, pacijent je rekao da su njegovi simptomi potpuno nestali u roku od tri mjeseca. Liječnici su rekli da je ovo povijesni slučaj.

“Koliko znamo, naš slučaj predstavlja prvo izvješće o zatvorskom rinolitu na bazi kanabisa, jer većina slučajeva krijumčarenja droga uključuje gutanje supstance.”

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*