Amerika oprašta savezne prekršaje posjedovanja marihune

Foto: Canva

Američki predsjednik Joe Biden promijenio je politiku SAD-a prema marihuani kojom će se počiniteljima oprostiti svi prijašnji savezni prekršaji posjedovanja te opojne droge.

“Postoje tisuće ljudi koji su bili osuđivani na saveznoj razini zbog posjedovanja marihuane i njima se zbog toga može uskratiti zaposlenje, smještaj ili prilike za obrazovanje. Moj čin će pomoći smanjiti kolateralne posljedice proizašle iz tih presuda”, rekao je Biden u izjavi.

Biden tim postupkom ispunjava predizborno obećanje i vjerojatno će zadovoljiti članove svoje lijevo orijentirane političke baze ususret izborima na sredini mandata u studenome na kojima će Bidenovi Demokrati pokušati zadržati kontrolu nad Kongresom i Senatom.

Oprost svima koji ispunjavaju uvjete 

Američki predsjednik objavio je da je državnog tužitelja Merricka Garlanda zadužio za pripremu postupka kojim će oprost dobiti svi oni koji ispunjavaju uvjete.

Biden je također pozvao guvernere saveznih država da slijede njegov primjer.

“Baš kao što nitko ne bi trebao biti u saveznom zatvoru zbog posjedovanja marihuane, nitko ne bi trebao biti ni u lokalnom ili državnom zatvoru zbog tog razloga”, rekao je Biden.

Državna regulacija o marihuni

Biden je kazao da je od saveznih dužnosnika zatražio da pripreme izmjene u saveznom zakonodavstvu prema kojem se trenutno marihuana uvrštava u istu kategoriju kao heroin i LSD.

“Konačno, čak i kad se mijenjaju savezna i državne regulacije o marihuani, važna ograničenja za krijumčarenje, reklamiranje, i prodaju maloljetnicima bi trebala ostati na snazi. Previše života je upropašteno zbog našeg propalog pristupa marihuani. Vrijeme je da ispravimo te greške”, poručio je Biden

 

Postavi prvi komentar na ovu objavu

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena.


*